Search

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal

Kad se spoje arhitektura, dizajn i beauty


Image: PR

Arhitektonski studio OBE zaslužan je sa sjajan projekt beogradskog uredskog prostora svjetski poznate beauty kompanije L'Oréal

Projekt interijera poslovnog prostora firme McCann u Beogradu, predstavlja rekonstrukciju dijela prostora i to za potrebe vrlo specifičnog klijenta - L'Oréal. I​deja ​je ​​bila prvenstveno projektirati ugodan, komforan i funkcionalan prosto​r iza kojeg stoji Arhitektonski studio OBE, točnije arhitektice Jasna Kavran i Ksenija Pantović.​​ ​Jedan od​ najvećih​ izazova bio​ je u biti​ kreirati otvoren, transparentan i fluidan prostor, s maksimumom prirodnog osvjetljenja. Ukidanjem vizualnih barijera, i uvođenjem staklenih pregrada, formira se objedinjen i multifunkcionalan prostor, koji je po potrebi moguće vizualno i funkcionalno razdvojiti.​ Na ​kraju su se izdvojile tri glavne funkcionalne zone (open space, konferencijska dvorana i mali ured), koje su razdvojene transparentnim panelima, tako da je istovremeno omogućena vizualna komunikacija između različitih grupacija korisnika.

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 1)

U estetskom smislu, ideja je bila da se uvođenjem elemenata, materijalizacijom i odabirom boja, interpretira specifična estetika koju L'Oréal nosi. Kao jedan od najzanimljivijih detalja u prostoru, ističe se multifunkcionalni centralni pult, mjesto okupljanja. Projektiran je kao kontinuirana ploča, koja putuje kroz prostor, mijenja svoju visinu i na taj način omogućuje nisko i visoko sjedenje, prostor za čitanje, rad ili odmor. Istovremeno, svojim skulpturalnim karakterom i materijalizacijom, povećava i atraktivnost prostora.

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 2)

Nesvakidašnji detalj u projektiranju poslovnog prostora predstavlja i izložbeni zid koji pruža uvid u najnovije proizvode svjetske beauty kompanije L'Oréal. Specifična materijalizacija zida (beton i drvene police) predstavljaju kontrast lepršavosti bijele zavjese koja je postavljena ispred, s ciljem naglašavanja izložbenog karaktera zida. Posebno se ističe i uvođenje bijelih zavjesa koje osim što predstavljaju vizualnu barijeru prema konferencijskoj dvoranu i malom uredu te specifičnu privremenu pregradu, istovremeno interpretiraju nježnu i lepršavu estetiku L'Oréal. Kako u cijelosti izgleda ovaj super moderan i sjajno osmišljen uredski prostor, provjerite u nastavku.

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 3)

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 4)

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 5)

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 6)

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 7)

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 8)

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 9)

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 10)

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 11)

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 12)

Büro 24/7 u uredu kod: svjetski poznatog beauty brenda L'Oréal (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više