Search

Bar u kojem se emocije ne skrivaju

Interaktivno audiovizualno iskustvo


Image: buro247.ru

Brazilski dizajneri studija Estudio Guto Requena došli su na ideju da interijer bara Stella Artois pretvore u interaktivno iskustvo i prostor u kojem će posjetitelji biti okruženi projiciranim statusima, oznakama, mislima, stavovima, stihovima, cijelom mikrokulturom...

Kao glavni dekorativni element interijera zanimljivog brazilskog bara ističe se veliki zid koji se prostire na 30 metara širine i 10 metara visine. Veliki zid ustvari predstavlja svojevrsno platno na koje se projiciraju različite poruke, razmišljanja, hashtag oznake, osobni stavovi, ispovijesti, više ili manje dubokoumni statusi i ostali komentari koje posjetitelji ostavljaju na društvenim mrežama. S pomoću računalnog programa objave se razvrstavaju prema šest osnovnih ljudskih emocija: straha, ljutnje, tuge, radosti, iznenađenja i gađenja i zatim se projiciraju na zid, a objave prati i glazbena podloga. 

Bar u kojem se emocije ne skrivaju (фото 1)

Bar u kojem se emocije ne skrivaju (фото 2)

Osim interaktivnog zida interijer bara odražava cijelu njegovu povijest, ostatke nekadašnjih izložbi i događanja, što je vidljivo iz rupa na zidovima, ostruganih tapeta, otkrivenih cijevi i nedovršenih površina koje su svjedok raznih druženja. Od namještaja tu ćete naći brojne funkcionalne predmete, rabljeni namještaj i elemente koji ulaze u sferu modernog dizajna i umjetnosti. 

Ideja bara Stella Artois uglavnom se temelji na odmaku od konvencionalnog dizajna. Jednostavnije rečeno, ovakvim su pristupom autori projekta željeli omogućiti posjetiteljima da uspostave smislene i dugotrajne veze među sobom, da interagiraju s okruženjem i predmeti koji im zapnu za oko. Oni smatraju da svijetu nisu potrebne nove kreacije, već da trebamo naučiti cijeniti i slaviti postojeće strukture, što se čini sasvim razumnim, zar ne? 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više