Search

Beata Heuman je dizajnerica čiji nas je rad oduševio, provjerite zašto

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Prvo smo online počeli nailaziti na fotografije interijera koje je dizajnirala, a nakon otprilike pete fotografije prostorije u kojoj ne možemo prebrojati količinu različitih uzoraka koja je korištena u uređenju, shvatili smo da je vrijeme da se pobliže upoznamo s radom Beate Heuman. Gotovo 10 godina je provela radeći u dizajnerskom studiju Nicky Haslam, a od 2013. godine, kada je započela sa solo karijerom, uspjesi se samo nižu. Rođena je u Švedskoj, ali živi u Londonu pa je njezin eklektični stil zapravo svojevrstan miks novog skandi vala i tradicionalne britanske estetike.

Beata Heuman je dizajnerica čiji nas je rad oduševio, provjerite zašto (фото 1)

Interijeri s potpisom ove dizajnerice najlakše bi se mogu opisati kao razigrani i originalni iako tu postoji toliko detalja i inovativnih rješenja da bismo ih mogli satima proučavati. Ono što je svim projektima zajedničko je upotreba boja, i to najčešće u obliku hipnotizirajućih uzoraka, uvijek u velikim formatima - ova dizajnerica se ne zadovoljava sitnicama.

Ono što joj je važno kod svakog projekta je da se u interijeru očituje karakter ljudi koji u tom prostoru stanuju jer, kako kaže, tijekom godina svatko od nas postaje skup pogleda na život i iskustva, a na njoj je da to sve prenese u interijer.

Beata Heuman je dizajnerica čiji nas je rad oduševio, provjerite zašto (фото 2)
Beata Heuman je dizajnerica čiji nas je rad oduševio, provjerite zašto (фото 3)
Beata Heuman je dizajnerica čiji nas je rad oduševio, provjerite zašto (фото 4)

Primjera radi, bez problema će dizajnirati kupaonicu crvene boje sa zidovima prekrivenim čuvenim Scalamandré tapetama sa zebrama u masai crvenoj boji. Tapete Fornasetti "Nuvole" će, umjesto za zid, koristiti za vrata ormara. Heuman nema problema sukobljavati naizgled nepomirljive stilove i teksture, jer joj njezino bogato znanje iz povijesti umjetnosti i dizajna daje privilegiju da stvori fantastične kombinacije koje nikome ne bi pale na pamet.

Beata Heuman je dizajnerica čiji nas je rad oduševio, provjerite zašto (фото 5)
Beata Heuman je dizajnerica čiji nas je rad oduševio, provjerite zašto (фото 6)
Beata Heuman je dizajnerica čiji nas je rad oduševio, provjerite zašto (фото 7)

S vremenom je uvidjela da su joj često nedostajali predmeti kojima bi zaokružila sve i svoju viziju vjerno prenijela u treću dimenziju pa je zbog toga pokrenula i svoju malu liniju namještaja. U njezinoj online radnji Shoppa može se pronaći fantastičan izbor namještaja, tekstila i detalja za kuću. Od jastuka s motivom boginje Asterije, preko lustera i obliku dodo jajeta, do stolova s poslužavnikom prekrivenim printom paunovog perja - svaki je komad neobičan, drugačiji i u svakom domu će postati centralna točka. Ako vam nedostaje ideja koje će prodrmati vaš svijet, zapratite ovu talentiranu dizajnericu i skupljajte inspiraciju (i hrabrost) za sljedeće renoviranje.

Leave a comment

više