Search

Beogradski hostel u kojem ćete se osjećati kao kod kuće

Beogradski hostel u kojem ćete se osjećati kao kod kuće

White Owl hostel

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

I kada kažemo "kod kuće" mislimo doslovno jer ovaj je hostel nastao preuređenjem starog beogradskog stana u centru grada

White Owl hostel jedan je od zanimljivijih dizajnerskih hostela u Beogradu, otvoren tek nedavno, u kolovozu ove godine. Kao preuređen i prenamijenjen stari beogradski stan u centru grada, odnosno u Skadarliji, White Owl šarmantan je boemski kutak koji su prepoznali već brojni turisti koji pristižu u Beograd. Zgrada u kojoj se stan nalazi izgrađena je još davne 1934. godine i kao takva predstavlja autohtonu gradsku priču, a s obzirom na lokaciju u centru grada, bilo bi šteta da se hostel ne otvori i ne bude turistima dom, makar i samo nakratko.

Beogradski hostel u kojem ćete se osjećati kao kod kuće (фото 1)

"White Owl hostel je priča koja je postojala dulje vrijeme, ali samo u mojoj glavi. Lokacija stana je idealna jer se nalazi u jednoj od najpoznatijih ulica u Beogradu i jedna je od 'must see' lokacija. Kad su se otvorile mogućnosti otvaranja hostela nisam oklijevao ni minute i krenuo sam u akciju. Budući da radim na brodu već osam godina, iskustvo koje imam u poslu dalo mi je vjetar u leđa"priča nam vlasnik stana, odnosno hostela, Nikola Pantelić. 

Beogradski hostel u kojem ćete se osjećati kao kod kuće (фото 2)

Beogradski hostel u kojem ćete se osjećati kao kod kuće (фото 3)

Nacrt hostela napravila je majka Nikole Pantelića, a cijeli interijer osmislila je dugogodišnja prijateljica Vanja Đurić. Njih dvije u kombinaciji stvorile su ugodan i moderan prostor. Hostel ima 19 ležajeva što ga čini manjim, intimnijim hostelom, a adut koji uvijek ima u rukavu posebice kad je vani toplo jest divan vrt u kojem se gosti mogu opustiti i odmoriti. Nikola je iznimno zadovoljan dosadašnjim reakcijama te brojem gostiju, a čini se kako je Beograd, kao i Zagreb itekako postao vidljiv na turističkoj mapi svijeta jer iako sve brojniji, hosteli i dalje ne ostaju prazni.

Beogradski hostel u kojem ćete se osjećati kao kod kuće (фото 4)

Beogradski hostel u kojem ćete se osjećati kao kod kuće (фото 5)

Beogradski hostel u kojem ćete se osjećati kao kod kuće (фото 6)

Beogradski hostel u kojem ćete se osjećati kao kod kuće (фото 7)

Beogradski hostel u kojem ćete se osjećati kao kod kuće (фото 8)


Related articles

Buro 24/7 Selection

više