Search

Biste li kupili ove dizajnerske stoliće i komode izrađene od kože?

Biste li kupili ove dizajnerske stoliće i komode izrađene od kože?

Retro izgled

Tekst: D.D.


Image: Giobagnara,
Stephane Parmentier

Pariškog arhitekta i dizajnera interijera za namještaj od neuobičajenog materijala inspirirala je zgrada u Milanu

Stéphane Parmentier je za vlastiti brend ručnog rađenog namještaja Giobagnara sa sjedištem u talijanskoj Genovi osmislio kolekciju namještaja Scala koja se sastoji od stolića u dvije veličine, pomoćne stolice te komode u dvije verzije, a osim nesvakidašnjeg odabira materijala pažnju privlače i svojim neobičnim izgledom. Naime, osim što su upečatljivi komadi u potpunosti obloženi kožom, odlikuje ih i rebrasti oblik, a njihova silueta inspirirana je milanskom zgradom iz 19. stoljeća koja je Parižaninu zapela za oko.

Biste li kupili ove dizajnerske stoliće i komode izrađene od kože? (фото 1)

Dizajner se nalazi na poziciji kreativnog direktora talijanskog brenda, koji osim namještaja izrađuje i  detalje za dom od najfinije kože, no s pravim se izazovom susreo tek prilikom izrade ovih komada. Drvene okvire trebalo je presvući kožom koja je morala ostati zaglađena, pa se pažljivo rastezala i lijepila na drvo, a iako komadi izgledaju poprilično jednostavno, njihova izrada je sve samo ne to. Također, zahvaljujući tome što je drvo poslužilo samo kao okvir, komode i stolići iznimno su lagani.

Biste li kupili ove dizajnerske stoliće i komode izrađene od kože? (фото 2)

Sofisticirani komadi pomalo vintage izgleda zanimljiv su detalj koji će u svakoj prostoriji zasigurno privući pažnju, ako ste dovoljno hrabri da ove neobične komade ukomponirate u svoj dom. Parmentier svoj namještaj opisuje kao spoj Antike i japanske estetike, a prije nego je 2002. godine otvorio svoj arhitektonski studio i počeo kreirati vlastiti namještaj i interijere za dućane poput francuskog Hermèsa, radio je u modnom brendu Karla Lagerfelda.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više