Search

Britanski arhitekti obnovili štalu iz 18. stoljeća

Potpuna rekonstrukcija


Image: liddicoatgoldhill.com

Londonski arhitektonski studio Liddicoat & Goldhill zauzeo se za rekonstrukciju napuštene staje iz 18. stoljeća koju sada krasi siva fasada te udoban i moderan prostor stambene zgrade

Tijekom svake rekonstrukcije zdanja arhitektima da je važno sačuvati integritet povijesnih građevina. Pravi izazov za studio Liddicoat & Goldhill bio je staru štalu iz 18. stoljeća pretvoriti u moderan stan za bijeg iz grada i nesmetano opuštanje. Njihovi klijenti koji su po struci modni dizajner i digitalni dizajner strastveni su kolekcionari obnovljenih arhitektonskih artefakata. Njihovo posljednje otkriće je autohtona staja koja je izgrađena još u 18. stoljeću. Dio restauracije naslanja se na izvorni izgled dok je dio potpuno moderan. Zadatak arhitektonskog studija bila je vješto kombinirati kvalitetu još uvijek postojećih fragmenata s novim teksturama u materijalima. Smještena u području izuzetne prirodne ljepote gdje je nekoć proizvodnja mliječnih proizvoda bila istaknuta značajka South Downs Waya koje je jedno od 15 nacionalnih staza u Engleskoj i Walesu.  

Britanski arhitekti obnovili štalu iz 18. stoljeća (фото 1)

Masivna, izolirana roleta podsjeća na izvorna vrata i štiti ogromne rotirajuće prozore. Na istočnoj fronti uklopljena su vrata nalik na ona na američkim zrakoplovima koja se otvaraju u harmonika stilu te stvaraju nadstrešnicu nad terasom za blagovanje. Interijer je uređen od strane stručnjaka koji se bave izradom tradicionalne stolarije, a posebno važan detalj u stanu je hrastov pod koji je podržan čeličnom konstrukcijom kako bi mogao funkcionirati u prostoru. Još jedan izazov bio je umetanje polukata za spavaću sobu i kupaonicu koji je povezan s masivnim drvenim stepenicama uokvirene željeznom konstrukcijom. Praktična i moderna s daškom autentičnosti ova kuća izgleda odlično. 

Britanski arhitekti obnovili štalu iz 18. stoljeća (фото 2)

Britanski arhitekti obnovili štalu iz 18. stoljeća (фото 3)

Britanski arhitekti obnovili štalu iz 18. stoljeća (фото 4)

Britanski arhitekti obnovili štalu iz 18. stoljeća (фото 5)

Britanski arhitekti obnovili štalu iz 18. stoljeća (фото 6)

Britanski arhitekti obnovili štalu iz 18. stoljeća (фото 7)

Britanski arhitekti obnovili štalu iz 18. stoljeća (фото 8)Britanski arhitekti obnovili štalu iz 18. stoljeća (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više