Traži

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Bunch

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Bunch

Prostor koji se prilagođava kreativnim idejama

Tina Kovačiček


Bunch je dizajn studio osnovan 2005. godine s uredima u Londonu i Zagrebu, a mi smo ih posjetili u njihovoj zagrebačkoj kreativnoj oazi

Bunch je međunarodno prepoznat studio, a neki od njihovih klijenata uključuju brendove poput Sonyja, Skyja, Porsche Designa, Red Bulla, BBC-a, Libertyja, Diesela te mnogih drugih. Osnivači Buncha, Denis Kovač i Ivan Husar, nedavno su se našli i u svjetskom društvu priznatog online časopisa za dizajn i arhitekturu Design Boom. Kad nisu u Londonu, njihova poslovna stanica je prostran, svjež i moderan zagrebački ured gdje se timski razvijaju novi projekti. 

A kreativno i motivirajuće okruženje stvara i dobre ideje. Prilikom bilo kakve prostorne promjene njihova ureda u Zagrebu, bez obzira radi li se o nekom manjem detalju ili većem građevinskom zahvatu, svi u studiju sudjeluju u razmišljanju i krajnjoj odluci. Uređenja su često funkcionalna, a ne samo vizualna, u skladu s potrebama studija. Prostor se konstantno mijenja i adaptira u skladu s potrebama studija.

Kako se velik dio radnog dana provede u studiju ideja je bila stvoriti udoban i motivirajući prostor. Studio je podijeljen u nekoliko cjelina i čine ga radni prostor, soba za sastanke, biblioteka, prostor za blagovanje, čajna kuhinja te lounge kutak, koji ponekad postane i radni prostor.

U interijeru se nalazi par Wassily stolica Marcela Breuera te nekolicina stolica iz 50-ih nepoznatih dizajnera. Stol i klupe napravljene su u suradnji sa studijem +-18 iz Zagreba. Soba za sastanke namještena je komadima iz  obiteljskog nasljeđa, a ostatak predmeta dolazi s raznih mjesta, od vlastitih podruma do mjesta poput Hrelića. Boravak u velikom prostoru dozvoljava igranje stilski različitim elementima koji se idealno stapaju u homogenu cjelinu.


Veliki izazov bio je kreirati prostor koji će zadovoljiti sve potrebe ovog kreativnog studija. Od primanja klijenata, sastanaka, radionica i ostalih standardnih studijskih aktivnosti, događanja podrazumijevaju veći broj ljudi u studiju, a samim time potrebu za radom u odvojenom prostoru. Iako je prostor otvorenog tipa, soba za sastanke mala je odvojena oaza. 


U uredu ne postoji neko određeno mjesto, već svatko stvara u svom kutku, a ručak je taj kad se tim okupi te pretresa svakodnevicu, ali i trenutne i potencijalne projekte. O trenutnim projektima i pripadajućim rokovima ovisi i atmosfera u studiju, a činjenica da je prostor poticajan i zanimljivo uređen prema mjerilu samih zaposlenika, pomaže u radu.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor