Traži

Büro 24/7 u uredu kod: agencije I&F McCann Beograd

Büro 24/7 u uredu kod: agencije I&F McCann Beograd

Izložbeni i uredski prostor u isto vrijeme


"Pri projektiranju interijera najvažnije je bilo stvoriti inspirativno i ugodno okruženje koje će pozitivno utjecati na zaposlenike"

U današnjem vremenu Googlea, Facebooka i sličnih kompanija ured je davno prestao biti ograđeni radni prostor s jednom stolicom, stolom i kompjuterom, pogotovo ako ste zaposleni u nekoj od kreativnih industrija. Znaju to i u marketinškoj agenciji I&F McCann Beogradkoju  čini tim kreativaca na čelu sa Srđanom Šaperom, nekadašnjim članom benda VIS Idoli, koji konstantno stvaraju nešto novo, svjesni da ono najbolje i najkreativnije tek čeka da bude stvoreno. Tako su nedavno sami sebi stvorili prostor namijenjen pauzama za kavu i ručak, sastancima, prezentacijama i druženju, simpatičnog naziva Mekenza.

Smještena na posljednjem katu zgrade na Terazijama, Mekenza pruža jedinstven pogled na gotovo cijeli grad i mogućnost da se, po želji, osamite i opustite ili pak provedete konstruktivno vrijeme u druženju s kolegama. Uređenje interijera prepušteno je Lidiji Milovanović, arhitektici zaposlenoj u agenciji kao vanjski kreativni direktor, a koja je osmislila koncept prostora i realizirala ga zajedno s mladim beogradskim arhitektom Ivanom Grčićem.

Pri projektiranju interijera najvažnije je bilo stvoriti inspirativno i ugodno okruženje koje će pozitivno utjecati na zaposlenike, ali i biti reprezentativan prostor agencije koji će odisati energijom koja klijentu ulijeva povjerenje i sigurnost.

Unutar zatečenog prostora otvorenog tlocrta, bez njegova pregrađivanja, pomireni su različiti načini korištenja – od mjesta za ručak i čitanje stručne literature uz kavu, preko internih tuluma, do brainstorminga te neformalnih i formalnih sastanaka. Različiti karakteri mikro-lokacija postignuti su korištenjem nekoliko tipova stolova, pa boraveći u prostoru više imate osjećaj da se nalazite u nekom trendovskom kafiću nego na poslu.

Da je ipak riječ o kreativnoj agenciji otkrivaju printovi na stolovima, čiji su autori art direktori Tereza Cenić, Marko Prokić, Kristina Jovanović, Nataša Radosavljević, Branko Rosić te suradnik Španjolac Mariano Garcia Cruz. Ilustracije su to nastale u trenutcima slobodnog vremena, kad misli odlutaju, a ono nesvjesno izlazi iz glave na papir. A i stupovi obojeni crnom bojom za školsku ploču spontano su postali platno za likovno izražavanje zaposlenika.

U konačnici, Mekenza i jest zamišljena i kao izložbeni prostor, a prvi čiji su radovi predstavljeni bio je Nikola Puzigaća, grafički dizajner, te odnedavno član McCann kreativnog tima.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor