Search

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking

Ugodan zajednički radni prostor na Britancu

Urednik: Tina Kovačiček

BIZkoshnica je moderan coworking prostor u Zagrebu na Britanskom trgu za čije je arhitektonsko rješenje zaslužan arhitektonski studio Apolarium

Coworking je suvremeni način rada koji se temelji na umrežavanju i obavljanju djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom prostoru. Coworking prostori su obično koncipirani u obliku open spacea, iako mogu postojati i odvojeni manji uredi u sklopu jednog prostora. To su reprezentativni i inspirativni prostori, koji se zbog opuštenijeg načina uređenja razlikuju od uobičajene uredske okoline. U principu ovakav vid poslovanja namijenjen je radu samostalnih profesionalaca i kreativaca koji nisu stacionirani samo na jednom mjestu. Ovakvo mjesto predstavlja sinergiju različitih profesionalaca koji dijele slične ili iste vrijednosti. Upravo je s tim ciljem kreirana i BIZkoshnica.

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking (фото 1)

Coworking pokret je jedna od izvedenica ekonomije dijeljenja i smatra se načinom rada budućnosti s obzirom na to da je u svijetu, kao i kod nas, sve više malih poduzetnika i slobodnih stručnjaka kojima izrazito odgovara ovakvo fleksibilno radno okruženje. Osnovna nit vodilja je umrežavanje i suradnja, odnosno dijeljenje prostora, znanja i ideja, što je ujedno i slogan BIZkoshnice. Cilj je skupiti što više različitih vrsta profesionalaca, ponuditi im prostor sa svom uredskom i komunikacijskom infrastrukturom i kvalitetnu zajednicu te ih poticati ih na suradnju.

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking (фото 2)

BIZkoshnica coworking prostor nalazi se u moderno obnovljenom građanskom stanu na Britanskom trgu u Zagrebu, a arhitektonsko rješenje izradila je arhitektica Maja Lovrić iz Studija Apolarium.

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking (фото 3)
Osnovna ideja bila je starinski stan pretvoriti u moderan multifunkcionalni prostor gdje se može ugodno raditi, održavati sastanke te organizirati razna događanja. BIZkoshnica se prostire na 200 četvornih metara, nudi tridesetak što fiksnih, što fleksibilnih radnih mjesta, a funkcionira tako da prostor (odnosno stol, stolicu, brzi internet, mogućnost printanja, kopiranja) unajmite na određeno vrijeme, a paketi su formirani na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj osnovi. Jednako tako, može se iznajmiti i soba za sastanke te dvorana za prezentacije, ovisno o specifičnosti nečijeg poslovanja.

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking (фото 4)

BIZkoshnica Coworking je moderan i ugodan prostor u kojem prevladava pozitivan i atraktivno produktivni minimalizam s naglašenim uvažavanjem arhitektonske ostavštine u kombinaciji sa suvremenim dizajnerskim rješenjima.

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking (фото 5)

Prostor ima tri zone s 35 radnih mjesta, sobu za sastanke za 12 osoba i event zonu za događanja do 50 osoba. U zoni za druženje, kako bi se coworkeri osjećali ugodno omogućen im je mali lounge dio ili dnevni boravak s dvosjedom i foteljama, koji ujedno služi i za održavanje neformalnih sastanaka.

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking (фото 6)
Event zona u kojoj se održavaju razna predavanja i edukacije uređena je na način da je prilagodljiva različitim događanjima. Više manjih stolova s dizajnerskim stolicama za manje grupne sastanke čine prostor ugodnim poput većeg boravka. Taj se isti prostor može pretvoriti u kreativni ili radioničarski te kino postav s radnim stolicama i projektorom. Prostor je izrazito polivalentan tako da se u tren može transformirati u izložbeni prostor ili čak prostor za vježbanje joge. Tri sačuvana, stara keramička kamina daju posebnu draž i toplinu prostoru.

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking (фото 7)
Kuhinja i bar, kutak za telefoniranje, recepcija te osobni ormarići za pohranu stvari čine osnovne elemente sadržane u coworking prostorima tako da se i u uređenju BIZkoshnice pazilo da prostor bude usklađen s potrebama njegovih članova. U BIZkoshnici očekuje vas kreativno-stimulativna radna sredina, a ostalo je sve na vama. Svakako dođite, isprobajte coworking i postanite član BIZkoshnice!

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking (фото 8)

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking (фото 9)

Büro 24/7 u uredu kod: BIZkoshnica Coworking (фото 10)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više