Search

Büro 24/7 u uredu kod: Konzum Klik

Büro 24/7 u uredu kod: Konzum Klik

Odlično uređen prostor online shopping stranice

Tekst: A.P.

Image: Mario Poje

Arhitektica Suzi Švelić Škevin zaslužna je za moderno uređenje ureda online shopping stranice Konzum Klik

Nit vodilja prilikom uređenja bila je osmisliti moderan ured otvorenog plana koji će odražavati poslovni profil tvrtke te biti idealan spoj sadržaja i funkcije koja se odvija u radnom procesu (online prodaja i skladište). Prostor ureda funkcionalno je podijeljen u dvije zone: otvorene urede (radni prostor) i zajedničke sadržaje (sastanci, druženja).

konzum klik

Riječ arhitekta: "Uredi su smješteni obodno uz vanjske zidove i skladište radi osvjetljenja i pogled na radni proces distribucije. Uređenje radnog dijela je u monokromatskim crno-bijelim tonovima u kontrastu s razigranim uređenjem dijela zajedničkih sadržaja. U centralnom dijelu smješteni su zajednički sadržaji: recepcija, lobi s oslikanim zidom u stilu pop arta, drveni amfiteatar, drveni boks, kuhinja u crvenom kontejneru s velikim radnim pultom, vrt s drvenom kućicom za rad, druženje i sastanke, copy corner kutak sa stolnim nogometom i soba za sastanke. Svaki prostor ima drugačije uređenje, ambijent i sadržaj. Različitost i karakter prostora definirani su različitom obradom (betonski pod, tapison u teksturi trave, drvo), bojom zida, teksturom poda, stropa, odabirom materijala te osvjetljenjem. Zaposlenici Klika najčešće se okupljaju u staklenom uredu obrađenom grafikama i crvenom kontejneru (kuhinji), gdje se oko zajedničkog caffe pulta u ugodnom okruženju najčešće nastavljaju sastanci.

konzum klik

"Konstruktivni elementi koji u prostoru predstavljaju ograničavajući faktor u projektiranju su se nametnuli kao dekorativni elementi oko kojih se vežu zajednički prostori koji su različito dizajnirani te imaju zajednički povezane elemente – goleme konstruktivne ogoljene stupove i grede. Pri izvedbi koristili su se jednostavni i jeftini materijali (smreka, beton, OSB ploče, lim, žičana ograda),  koristeći ih u drugačijoj formi i kontekstu. Hodnik ispred ureda oslikan je velikim strip muralom kojim se povezao vanjski sadržaj s interijerom, odnosno mural s fasade u interijer. Dominantan zid obostrano je oslikan velikim portretima muškarca i žene u stilu pop arta. Stolice i fotelje zajedničkog prostora kombinirani su iz Calligarisa i robne kuće IKEA ostali elementi su zasebno dizajnirani."

konzum klik

"Svaka sjedeća pozicija predstavlja radnu jedinicu (pult u kuhinji, drveni amfiteatar, lobi, drvena kućica...) i opremljena je strujnim i mrežnim kablovima tako da je omogućen rad u svakom dijelu ureda i na taj način postignuta je dinamika, otvorenost i fleksibilnost radnog prostora. U smislu dizajna željelo se postići moderan, transparentan, dinamičan i nekonvencionalan prostor. U tom je kontekstu omogućena veća interakcija među kolegama, manje formalan pristup radnom okruženju , kao i brža razmjena informacija."

konzum klik

konzum klik

konzum klik

konzum klik

konzum klik

konzum klik

konzum klik

konzum klik

konzum klik

konzum klik

konzum klik

Projekt: projekt uređenja i dizajn ureda Konzum klika
Investitor: Konzum d.d.
Lokacija: Zagrebačka avenija 7, Zagreb

Projekt: srpanj 2015 – rujan 2015.
Izvedba: rujan 2015 – studeni 2015.

Autor i projektant : Suzi Švelić Škevin
Grafike: Predrag Zagorac
Pop art murali : Stipan Tadić i Martin Hrastić

Related articles

Buro 24/7 Selection

više