Traži

Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli

Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli

Čarobni Dvori Hydrangea


Fotografija: PR

U okolici Poreča točnije općini Tinjan pronašli smo beskrajno šarmantnu kuću za odmor koja je izvorno bila štala, a sada je svojom temeljitom obnovom udahnula neki posve novi život

U predivnom istarskom i autentičnom ambijentu okolice Tinjana u blizini Poreča smjestili su se Čarobni Dvori Hydrangea. Riječ je o dvije kamene kuće starosti preko dva stoljeća od kojih je jedna, barem za sada, nedavno udahnula neki posve novi život, naravno, s dozom kombiniranja onog izvornog. Jer kako sami vlasnici kažu: Željeli smo što više toga očuvati pri obnovi, ali smo isto tako željeli ostaviti i svoje otiske, da ostane zapisano da smo i mi bili tu. Ova šarmantna, rustikalna i komforna kuća za odmor, nekada je zapravo bila štalica, a u današnjem revitaliziranom izdanju zaista je nešto očaravajuće što se rijetko viđa, a svojim odmjerenim uređenjem, kombinacije industrijskog i rustikalnog stila, živopisnim detaljima i momentima osvojit će baš svakoga. 

Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli (фото 1)
Proteže se na oko svega 60 metara četvornih i nudi romantičan smještaj za dvije osobe. Kuća u prizemlju ima bajkoviti dnevni boravak u čijem se središtu nalazi spektakularno ognjište koji će vas zimi na poseban i čaroban način ugrijati dok se u produžetku nalazi mini praktična kuhinja. Na galeriji se smjestila spavaća soba iz koje se pruža šarmantan pogled na vrt i same dvore, ali i prvu etažu kuće, dnevni boravak čiju visinu naglašavaju rasvjetna tijela, odnosno minimalističke visilice. U cijelom interijeru, kao i eksterijeru prevladava kamen, a posebnu atmosferu i toplinu samom prostoru daju drvene grede koje podsjećaju na izvornu namjenu kuće, koja se na suptilan način željela zadržati.
Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli (фото 2)
Vlasnici poručuju kako je ovo samo početak njihove čarobne priče, jer će se u sklopu ove preuređene štalice uskoro na sličan način obnoviti i druga kuća u sklopu dvora koja će moći primiti i do osam osoba. Pa ako želite barem na tren zaboraviti na sve brige i probleme ovo je idealno mjesto za predahnuti jer Čarobni Dvori su definitivno mjesto na kojem ćete se moći opustiti, uživati u fantastičnim istarskim mirisima i okusima te barem nakratko živjeti punim plućima, i to tokom cijele godine. Više informacija pronađite na Instagramu ili službenoj Facebook stranici. 

Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli (фото 3)Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli (фото 4)Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli (фото 5)Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli (фото 6)Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli (фото 7)Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli (фото 8)Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli (фото 9)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor