Traži

Carstvo za odmor u srcu Slovenije

Carstvo za odmor u srcu Slovenije

Kuća Katarina


Fotografija: Peter Giodani,
Miran Kambič via Vizkultura

Urbana oaza mira po mjeri suvremenog čovjeka

Moderna obiteljska kuća Katarina jedno je od onih kutaka na zemlji gdje bi svatko od nas poželio živjeti. Ono što joj prvenstveno daje čaroliju jest savršena lokacija. Udaljena svega 20 minuta vožnje od Ljubljane, kuća se nalazi na lokaciji s koje se pruža impresivan pogled koji je postao i glavni segment unutrašnjeg uređenja kuće.

kuća Katarina

Dnevni boravak tako je postao svojevrsno kino s velikim "projekcijskim platnom" na kojem se vidi neprekidan prizor okolnog pejzaža, planina, bezbrojnih stabala, šuma i livada.

kuća Katarina

Projekt potpisuju multiPlan arhitekti čija je misao vodilja bila održivost i razvoj u kontekstu današnjih zahtjeva i prioriteta. Koncept života u kući baziran je na lifestyleu suvremenog čovjeka, koji živi u srcu prirode u direktnoj blizini velikog grada. Kuća se nalazi na približno 700 metara nadmorske visine, i zamišljena je tako da iskorištava prirodne resurse na najbolji mogući način poštujući prirodno okruženje. 

Kuća Katarina savršen je bijeg od užurbane svakodnevice kojima smo uglavnom svi izloženi na svakodnevnoj bazi. Cijelu fotogaleriju kuće pogledajte na Vizkultura.

kuća Katarina

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više