Search

Četiri perspektive jedinstvene kuće u kalifornijskoj dolini Coachella

Četiri perspektive jedinstvene kuće u kalifornijskoj dolini Coachella

Pogled na sve strane svijeta


Image: buro247.com/me

Obitelj iz Kalifornije angažirala je arhitekta Eda Ogostu koji je osmislio kuću s četiri jedinstvena pogleda iz iste kuće. Pogledajte fascinantnu kuću "Four Eyes House"...

Kalifornijski arhitekt Ed Ogosta dizajnirao je rezidenciju na zapanjujućem pustinjskom području doline Coachella idealnu za vikend odmore, koju je nagradila i struka. Kuća koja se krije iza naziva "Four Eyes House" sadrži četiri spavaća tornja s kojih se pružaju različiti prekrasni pogledi.

Kad je riječ o arhitekturalnim elementima dizajner je na umu imao da raspored prostorija treba biti funkcionalan i zadovoljiti potrebe tipične obitelji i njihova uobičajenog dnevnog rasporeda. Međutim, iza kuće "Four Eyes House" krije se projekt koji, smješten u osobiti krajolik, surađuje s prirodom na način da koristi ljepotu prirodnih fenomena. Drugim riječima, dizajnirana je kako bi se iz svakog kutka kuće pružao pogled na prekrasnu prirodu.

Četiri perspektive jedinstvene kuće u kalifornijskoj dolini Coachella (фото 1)

Tornjevi sa spavaćim sobama orijentirani su tako da iz njih puca pogled na sve četiri strane svijeta pa osoba ima priliku svjedočiti jedinstvenim panoramnim iskustvima, od jutarnjeg izlaska sunca na istoku, planinama na jugu, gradskim svjetlima na zapadu u večernjim satima te zvjezdanog neba iznad glave.

Četiri perspektive jedinstvene kuće u kalifornijskoj dolini Coachella (фото 2)

Svi su tornjevi potpuno jednake veličine te sadrže spavaću sobu na gornjoj etaži dovoljnih dimenzija da u nju stane bračni krevet. Ujednačenost četiriju soba u dimenzijama omogućuje članovima obitelji mijenjanje soba prema raspoloženju ili posebnoj želji za određenim panoramnim iskustvom. Na donjem katu nalaze se minimalistički uređene prozračne dnevne sobe ograđene staklom kako bi ukućani stekli dojam da su ujedinjeni s prirodom i da su njezin integralni dio, budući da se kroz cijelu kuću pruža pogled prema zapanjujućem pustinjskom eksterijeru.

Četiri perspektive jedinstvene kuće u kalifornijskoj dolini Coachella (фото 3)

Četiri perspektive jedinstvene kuće u kalifornijskoj dolini Coachella (фото 4)

Četiri perspektive jedinstvene kuće u kalifornijskoj dolini Coachella (фото 5)

Četiri perspektive jedinstvene kuće u kalifornijskoj dolini Coachella (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više