Search

Cool adaptacija stana u Barceloni s elementima dječje igraonice

Cool adaptacija stana u Barceloni s elementima dječje igraonice

Nenametljivo interijersko osvježenje


Image: nieve | Productora Audiovisual

Spoj pastelnih nijansi, industrijskog stila, drva i prirodnog osvijetljena dobitna su kombinacija za topli obiteljski dom

Obzirom da je kupnja vlastite kuće značajan pothvat, često se dogodi da, ukoliko se radi o starogradnji, podrazumijeva i popratna adaptacija. Pred tim problemom našla se i jedna španjolska obitelj. Naime, njihov novokupljeni dom u Barceloni, vapio je za osvježenjem, a za ostvarenje svojih stilskih želja angažirali su cijenjeni arhitektonski Nook studio. Već na samom početku, neočekivano je ustanovljeno kako je pri izgradnji samog objekta korišten izrazito nekvalitetan materijal, što je automatski upućivalo da bi se u eksterijer i interijer trebalo puno više uložiti, za općenito dugotrajniji vijek trajanja. Tako se od početnih, minimalnih korekcija, ipak svelo sve na niz prilično kompleksnih intervencija. Obzirom da su vlasnici inzistirali na prostranosti, vedrini, dopiranju prirodne svjetlosti i fluidnosti između prostorija, u kuću koja je izvorno imala samo dvije etaže, arhitekti su spretno dodali i svojevrsne, funkcionalne međuetaže. Tim mudrim potezom, dobilo se još prividno nekoliko prostranih zona koje su itekako bile iskorištene.

Cool adaptacija stana u Barceloni s elementima dječje igraonice (фото 1)

Najveća zanimljivost ovog impresivnog projekta, svakako je činjenica da su vrata u potpunosti izbjegnuta, čime se stvorila međuetažna protočnost i svojevrsni open space. Isti dojam postignut je i kroz samo uređenje. Tople pastelne boje, posebice mint nijansa, u kombinaciji s prirodnim drvom te dodatkom sve poželjnijeg industrijskog stila, životni prostor ove obitelji uistinu je revitalizirao. Detalj koji je pak definitivno zaštitni znak, svakako je stepenište u koje su integrirani minimalistički standardni rukohvati, dodatno opasani mrežom, čime je cijela kuća poprimila vizure dječjeg igrališta. To nimalo ne čudi, obzirom da obitelj već ima jedno dijete. Na kraju samo možemo zaključiti kako je uloženo naspram dobivenog rezultiralo zaista sjajnim, nenametljivim projektom sa stilom, vrijednim divljenja na svakoj svojoj etaži. 

Cool adaptacija stana u Barceloni s elementima dječje igraonice (фото 2)

Cool adaptacija stana u Barceloni s elementima dječje igraonice (фото 3)

Cool adaptacija stana u Barceloni s elementima dječje igraonice (фото 4)

Cool adaptacija stana u Barceloni s elementima dječje igraonice (фото 5)

Cool adaptacija stana u Barceloni s elementima dječje igraonice (фото 6)

Cool adaptacija stana u Barceloni s elementima dječje igraonice (фото 7)

Cool adaptacija stana u Barceloni s elementima dječje igraonice (фото 8)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više