Search

Credenza je genijalan namještaj naglašen staklenim mozaikom

Credenza je genijalan namještaj naglašen staklenim mozaikom

Patricia Urquiola + Federico Pepe


Image: spaziopontaccio.com

Kombinaciju modernog dizajna i grafičkog izražaja spomenuti je dvojac sjajno implementirao u efektan komad namještaja inspiriran sakralnim motivom crkvene arhitekture

Milanski tjedan dizajna, kao i svake godine, iznjedrio je sjajne komade produkt dizajna, bilo samostalnih autora, bilo onih u tandemu. Jedan takav, koji nam je posebno zapeo za oko je Credenza, točnije kapsulna kolekcija vitrina i ormarića za čiji su final zaduženi duo - dizajnerica Patricia Urquiola te Federico Pape. Efektna kompozicija u samom izričaju nastala je skladnim kombiniranjem modernog duha s grafičkim stiliziranjem, dok je sve skupa naglašeno staklenim mliječnim plohama zagasitih tonova, baš poput onih mozaika koji su karakteristični u crkvenoj arhitekturu. Ovaj dvojac inicijalno je pozvan na suradnju ne bi li se upravo inspirirao sakralnim i u tome pronašao svoje plodno dizajnerskog tlo. Cjelokupna Credenza kapsulna kolekcija inače je dio talijanske Spazio Pontaccio kolekcije. 

Credenza je genijalan namještaj naglašen staklenim mozaikom (фото 1)

Credenza je genijalan namještaj naglašen staklenim mozaikom (фото 2)Credenza je genijalan namještaj naglašen staklenim mozaikom (фото 3)Credenza je genijalan namještaj naglašen staklenim mozaikom (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više