Traži

Detalj za svaki interijer: tepih Glitch.ba

Detalj za svaki interijer: tepih Glitch.ba

Sjajan spoj tradicionalnog i suvremenog

Urednik: Tina Kovačiček


Fotografija: Sanjin Kaštelan (radni proces) i Domagoj Kunić

Tradicionalni tepih Glitch.ba osmislili su Imelda Ramović i Mirel Hadžijusufović iz studija Mireldy

Glitch.ba je zanimljiv etno detalj koji podiže atmosferu svakog interijera. Ideja ovog made in Croatia tepiha nalazi se na granici digitalno-analogno odnosno tradicionalno-suvremeno. Cilj projekta je oživljavanje autohtonih vrijednosti tradicionalnih tepiha koji su s vremenom postali zapostavljeni a predstavljali su važnu kulturnu baštinu. Kombinacijom tradicionalnih elemenata i novih digitalnih alata stvorena je nova verzija tradicionalnog tepiha koja poštuje tradicionalne tehnike, vrijednosti i funkciju, ali ih reinterpretira na suvremen način.

Detalj za svaki interijer: tepih Glitch.ba (фото 1)

Rad je realiziran u suradnji s Regeneracijom (Zabok, Hrvatska) u okviru projekta Autoportreti. Svaki tepih je unikatan i ručno rađen, a materijal koji se koristi je isključivo 100% prirodna Novozelandska vuna te se koristi u dva tipa vunene pređe.

Detalj za svaki interijer: tepih Glitch.ba (фото 2)

Felting je pređa pridobljena filcanim postupkom dok je vunena rezultat grebenanog postupka. To omogućava uporabu nekoliko posebnih tehnika kojma se naglašava struktura, stvara dinamičnost te nudi originalnost. 

Detalj za svaki interijer: tepih Glitch.ba (фото 3)

Dizajneri Imelda Ramović i Mirel Hadžijusufović iskusni su art direktori, dizajneri i ilustratori u području oglašavanja, umjetnosti i kulture te glazbene i modne industrije. Zajedno stvaraju od 2004., a od 2010. pod imenom Mireldy. U tom su razdoblju, samostalno i u nekoliko regionalnih reklamnih agencija, prikupili impresivan broj projekata i nagrada (Red Dot, New York Festivals, Cresta, Magdalena, Type Directors Club, ADCC...). Veseli ih razvijanje kreativnih koncepata, ambalaža, brendova, ali i izazovi novih područja na kojima se mogu kreativno izraziti.

Njihove Glitch.ba tepihe je moguće naručiti u različitim dimenzijama i kombinacijama boja, a sve upite i narudžbe možete slati na mireldi@gmail.com.

Detalj za svaki interijer: tepih Glitch.ba (фото 4)

Detalj za svaki interijer: tepih Glitch.ba (фото 5)

Detalj za svaki interijer: tepih Glitch.ba (фото 6)

Detalj za svaki interijer: tepih Glitch.ba (фото 7)

Detalj za svaki interijer: tepih Glitch.ba (фото 8)

Detalj za svaki interijer: tepih Glitch.ba (фото 9)

 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor