Search

Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu

Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu

Urednik: D.D.


Image: Miran Kambič


Život na dvije etaže omogućuje odvojenost dnevnih i spavaćih prostora, a upravo je takva harmonija postignuta u stanu Mivka, smještenom u Ljubljani. Zbrojeno, stan se prostire na 165 kvadratnih metara - donja etaža broji 55,9 kvadratnih metara, dok se gornji dio nalazi na površini od 73,3 kvadratnih metara, uz predivnu veliku terasu veličine te terasa od 36,1 kvadratnih metara. Pregršt svjetlosti, elegantnih, ali i praktičnih detalja čine ovaj interijer modernim i toplim, a za uređenje je bio zadužen slovenski arhitektonski biro GAO arhitekti, na čelu s Petrom Zakrajšek.

Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu (фото 1)
Kuhinja s blagavaonicom
Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu (фото 2)

Na gornjoj, glavnoj etaži nalaze se master spavaća soba s kupaonicom i garderobom te ogroman dnevni prostor koji uključuje blagavaonicu i kuhinju, dnevni boravak te terasu. Donja etaža, pak, skriva dvije spavaće sobe, kupaonicu i te maleni lounge dio smješten odmah do ulaza u stan.

Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu (фото 3)
Master spavaća soba s kupaonicom
Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu (фото 4)

Stan Mivka je osmišljen tako da u jednom prostoru pruža i intimu i zajedništvo, pa je više autonomnih prostora isprepleteno u dinamičan, moderan i topao interijer. Kuhinja, u kojoj se umjesto popularnih otoka, nalazi veliki blagovaonski stol oko kojeg se može okupiti čitava obitelj, definitivno je centralni dio i duša stana, a dnevni prostor upotpunjen je modernim komadima namještaja i pažljivo odabranim grafikama.

Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu (фото 5)
Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu (фото 6)

Polazište za odabir boja i materijala korištenih u uređenju bili su svijetli hrastov parket koji je već bio postavljen u stanu te tamnosivi grafički oblikovani fasadni paneli koji stvaraju igru svijetla i sjene u interijeru. Tako je u prostoru korištena topla modra nijansa koja se sjajno uklapa s parketima, u kombinaciji s vječnom bijelom te svijetlim drvetom, dok zidove spavaćih soba krase upečatljive tapete. Bez obzira na njihovu atraktivnost fokus sata definitivno je na modrom zidom koji spaja kuhinju s dnevnim boravkom.

Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu (фото 7)
Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu (фото 8)
Dnevni boravak

Detalj koji definitivno privlači pažnju u tom dijelu stana je i skriveni dio kuhinje, u kojem se nalazi i ostakljena vinska polica, koji se nastavlja u hodniku. Individualnost koja je naglašena u odvojenim dijelovima - spavaće sobe su dizajnirane svaka u osebujnom stilu, s toplinom koja se nalazi u zajedničkim prostorijama, čini ovaj stan cjelinom u kojem su jednako naglašeni želja za osamom i druženje.

Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu (фото 9)
Spavaća soba na donjem katu
Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu (фото 10)
Spavaća soba na donjem katu

Sve svjetiljke korištene u prostoru prate istu temu i okrugle su forme, a tu se posebno ističu lusteri danskog brenda Gubi Multi-Lite koji se nalaze iznad blagovaonskog stola. Kvaliteta života, ali i doza eklektičnosti postignuta grafikama na zidovima i tapetama, glavne su značajke ovog ljubljanskog dvoetažnog interijera koji nas je osvojio na prvu!

Dinamičan, moderan i topao interijer stana u Ljubljani koji osvaja na prvu (фото 11)
Ulazni prostor s malim loungeom

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više