Search

Dior ima najljepši pop up butik u Dubaiju i kompletno je napravljen s 3D printanjem

Dior ima najljepši pop up butik u Dubaiju i kompletno je napravljen s 3D printanjem

Tekst: BURO.


Dior je otvorio pop-up dućan na plaži Jumeirah u Dubaiju. Inicijativa, koja se poklapa s Expoom koji je trenutno u tijeku, uključuje dva 3D tiskana paviljona koja su nastala u suradnji s talijanskim proizvođačem 3D pisača WASP i postavljena je u hotelu Four Seasons u Nammosu.

Dior ima najljepši pop up butik u Dubaiju i kompletno je napravljen s 3D printanjem (фото 1)
Dior ima najljepši pop up butik u Dubaiju i kompletno je napravljen s 3D printanjem (фото 2)
Dior ima najljepši pop up butik u Dubaiju i kompletno je napravljen s 3D printanjem (фото 3)

Projekt pop-up trgovine Dubai Expo sastoji se od dva cilindrična modula, 3D tiskana kombiniranjem gline, pijeska i prirodnih vlakana putem WASP-ove tehnologije 3D ispisa održive gradnje. Ironija (i pouka) je da je WASP razvio ovu tehnologiju za proizvodnju održivog, jeftinog stanovanja u najsiromašnijim područjima svijeta, kao što je osnivač WASP-a pravovremeno istaknuo:

Dior ima najljepši pop up butik u Dubaiju i kompletno je napravljen s 3D printanjem (фото 4)
Dior ima najljepši pop up butik u Dubaiju i kompletno je napravljen s 3D printanjem (фото 5)

“Život je čudan”, napisao je osnivač WASP-a Massimo Moretti na svojoj osobnoj Facebook stranici. „Počinjete razvijati proces za osiguravanje doma kao prava rođenja svakom čovjeku. Radite na tome desetljeće, sami financirajući sva istraživanja i razvoj. Zatim dolazi Dior, tvrtka koja predstavlja najprofinjeniji luksuz na svijetu, i od vas traže da isprintate njihove trgovine. I nude vam financiranje troškova razvoja.”

Dior ima najljepši pop up butik u Dubaiju i kompletno je napravljen s 3D printanjem (фото 6)

Trgovine su građene tako da se svaki sloj razlikuje od sljedećeg, a vanjski zidovi predstavljaju isti stil kao tipične Dior torbice. Unutra, kreacije su proslavile “dolce vita” predstavljajući kolekciju Dior Riviera Maria Grazia Chiuri.

Uzorci vanjskih zidova predstavljali su izniman izazov jer bi pogreška u jednom sloju mogla ugroziti cijelu konstrukciju. WASP tim organizirao je cijeli projekt, kroz carinu, transport, montažu i upravljanje ispisnim kodovima na daljinu s tisuća kilometara udaljenosti, na vrućini od 50°C.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više