Search

Divan hrvatski projekt koji spaja arhitekturu, hortikulturu i dizajn

Divan hrvatski projekt koji spaja arhitekturu, hortikulturu i dizajn

Studio B O T A N I K E


Image: PR

Ekipa koja stoji iza ovog odličnog hrvatskog projekta izmješteni isječak prirode priprema za neki budući dom

Studio B O T A N I K E spaja praksu dizajna, arhitekture i hortikulture sa ciljem sveobuhvatnog oblikovanja prostora u kojemu je priroda neizostavni dio. "U vlastitoj radionici pomno odabiremo biljke i tegle te izrađujemo kokedame i ostale predmete kako bi izmješteni isječak prirode pripremili za neki budući dom. Ponuda biljaka se neprestano mijenja, a uz paprati i kaktuse trenutno je moguće izabrati Pileu pepromioides, Euphorbiu tirucalli, Ceropegiu woodii ili čak Ficus lyratu." poručuje ekipa koja stoji iza ovog genijalnog projekta. 

Divan hrvatski projekt koji spaja arhitekturu, hortikulturu i dizajn (фото 1)
Od cjelokupne kolekcije, kako kažu, posebno se ističe kokedama čiji naziv dolazi od japanske riječi koke koja označava mahovinu, i dama koja označava kuglu. Ona predstavlja formu bonsaija koja se uzgaja u kugli zemlje prekrivenoj mahovinom, koja biljku oslobađa oklopa posude, a ujedno zadržava potrebnu vlagu. 

Divan hrvatski projekt koji spaja arhitekturu, hortikulturu i dizajn (фото 2)

"Činilo nam se da je upravo kokedama idealan oblik cvjetnog aranžmana koji ne nastaje od rezanog cvijeća, već od živih biljaka koje na poruku darivanja mogu podsjećati dugi niz godina. Biljke su živi organizmi koji traže posebnu pažnju i brigu, no zauzvrat vraćaju u vrijeme kada su ljudi poznavali imena biljaka i miris godišnjih doba." poručuju. 

Divan hrvatski projekt koji spaja arhitekturu, hortikulturu i dizajn (фото 3)

Kako bi gradske sobe, prozore i balkone pretvarali u vrtove, šume i džungle, tim iz Studija B O T A N I K E priprema i niz radionica te novih projekata, a do tada je njihove famozne biljke moguće naručiti putem webshopa na studiobotanike.hr

Divan hrvatski projekt koji spaja arhitekturu, hortikulturu i dizajn (фото 4)Divan hrvatski projekt koji spaja arhitekturu, hortikulturu i dizajn (фото 5)Divan hrvatski projekt koji spaja arhitekturu, hortikulturu i dizajn (фото 6)Divan hrvatski projekt koji spaja arhitekturu, hortikulturu i dizajn (фото 7)Divan hrvatski projekt koji spaja arhitekturu, hortikulturu i dizajn (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više