Search

Divno ilustrirano posuđe s potpisom beogradskih umjetnica

Divno ilustrirano posuđe s potpisom beogradskih umjetnica

Sharam

Tina Kovačiček


Otkrijte prekrasan umjetnički brend Sharam koji potpisuju dvije iznimno talentirane Beograđanke...

Sestre Maja i Ana Milovanović iz Beograda potpisuju ilustrativan brend Sharam, odnosno divno crtaju po tanjurima, šalicama i raznom posuđu. Sa 'šaranjem' su počele krajem 2013. godine, ali tada su radile samo dekorativne tanjure. U međuvremenu su se bavile pronalaženjem načina da crteži na tanjurima postaju potpuno otporni na pranje i da se tanjuri mogu koristiti i za serviranje jela. Početkom ove godine uspjele su to i realizirati.

A otkud inspiracija za ove divne ilustracije?

"Inspiraciju nalazimo u raznim stvarima, od životinja, preko izgleda gradova, skica ljudi... Točnije, na tanjur želimo prenijeti sve ono što se rijetko viđa na ovom tipu materijala. Ideja nam je pokazati da se sav trud oko pripreme hrane može servirati u lijepo ilustriranom posuđu i na taj način obogatiti cijeli izgled obroka."

Divno ilustrirano posuđe s potpisom beogradskih umjetnica (фото 1)

Kod brenda Sharam možete pronaći i portrete mališana te dječje crteže koji bi možda mogli probuditi i apetit kod onih najtvrdokornijih. "Nudimo ljudima i malu umjetnost na šalicama iz kojih svaki dan piju kavu ili čaj, kako s našim crtežima, tako i s posebnim željama. Pored ukrašenog stola za ručanje, željele smo i vratiti u modu vješanje tanjura po zidovima, koji bi bili lijep ukras kuhinjama, s tim da bi na sebi imali neke malo drugačije i modernije crteže."

Divno ilustrirano posuđe s potpisom beogradskih umjetnica (фото 2)

Sharam proizvodi se zasad mogu naručiti online, a uskoro će se moći kupiti u jednom gift shopu, nakon čega je planu otvaranje trgovine u Beogradu s još par kreativaca. Pored spomenutog, često ih možete naći i na festivalima u Mikser houseu, kao i na raznim izložbama kreativnog tipa.

Divno ilustrirano posuđe s potpisom beogradskih umjetnica (фото 3)

Divno ilustrirano posuđe s potpisom beogradskih umjetnica (фото 4)

Divno ilustrirano posuđe s potpisom beogradskih umjetnica (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više