Search

Divno uređen stan u Visokom

Divno uređen stan u Visokom

Minimalizam s dušom

Tekst: Tina Kovačiček


Image: Irham Fejzić

Jednostavno, funkcionalno i s puno topline... Da, i minimalizam može imati dušu...

Životne situacije, ljudi, događaji, potrebe i sve ono što nas okružuje inspiracija su za oblikovanje stila života. I sve to inspiriralo je Eminu Vračo Hajrić za uređenje vlastitog doma u Visokom, u Bosni i Hercegovini. Njezin pristup uređenju dokaz je kako i minimalizam može imati toplinu. "Volim reportaže o interijerima. Uvijek mi je zanimljivo čitati o ljudima koji su ti koji prostor čine domom, kako njihova uvjerenja i vrijednosti oblikuju životni prostor. Mjesta koja posjećujem na putovanjima sa suprugom i kćerkom, kao i poslovno, velik su izvor moje inspiracije", izjavila je Emina o inspiraciji za uređenje.

Divno uređen stan u Visokom (фото 1)
Cijeli proces dizajna interijera vođen je sjećanjima koje je Emina željela reinkarnirati u svoj dom, a koja sežu još iz djetinjstva. Interijer je jednostavan i čist, ali ugodan i topao. Tim se riječima najbolje opisuje ovaj obiteljski dom kojem je funkcionalnost osnovni cilj.

Divno uređen stan u Visokom (фото 2)
Najslađi i najpraktičniji komad je komoda VRACO u dječjoj sobi koja je fantastična za odlaganje i pametnu organizaciju dječjih igračaka i pribora. Također, bijela komoda u dnevnom boravku savršeno se uklopila u prostor bez obzira na oštru formu jer prostorom uglavnom dominiraju mekani materijali, jastuci i tople boje. Dala je prostoru dozu elegancije s Hay i Thonet stolicama, kultnom "Butterfly" foteljom te FRAMA lampama koje se nalaze posvuda po stanu.

Divno uređen stan u Visokom (фото 3)

Ovaj se dom mlade obitelji nalazi u Visokom, manjem gradu u kojem je život mirniji i sporiji. "Tek sada kada radim u Visokom počinjem uviđati sve prednosti života i vođenja biznisa iz malog grada. U takvom okruženju mi je lakše razvijati svoju viziju, maknuti se iz vreve i promatrati život iz jedne šire perspektive. Sam odlazak na posao biciklom ili pješice objedinjuje i stimulira sva moja čula. Odlazak u lokalnu pekaru, predivni dugi drvoredi, konji na hipodromu, ulazak u industrijsku zonu: zvuk sjekire, kucanje metala, zveket lima. Sve su to jako opipljivi znakovi i dokazi da se ovdje odvija jedan zaseban život ljudi koji teže nečemu stvarnom, opipljivom i humanom", nastavlja Emina o onome što je inspirira i motivira.

Divno uređen stan u Visokom (фото 4)
Srž ovog stana čine prirodne strukture. Vuna, lan, koža, ručno rađena keramika, kamen, drvo, mesing, sirovi materijali poput željeza, koji nakon pažljive ručne obrade poprimaju predivan sofisticiran oblik i zrače nenametljivom elegancijom. Materijali u kontrastu daju određenu dinamiku prostoru i na kraju se stapaju u harmoniju onoga što dom treba biti. Kompromis s materijalima ovdje nije dolazio u obzir, a oni su sačuvali svoju prirodnu strukturu. Tople boje, prirodni materijali i puno uspomena koje će se s vremenom i nadograđivati ono su što čini ovaj prostor ugodnim za život, i prije svega čini ovaj obiteljski dom živim. Eminu možete pratiti putem Instagrama @eminain.

Divno uređen stan u Visokom (фото 5)

Divno uređen stan u Visokom (фото 6)

Divno uređen stan u Visokom (фото 7)

Divno uređen stan u Visokom (фото 8)

Divno uređen stan u Visokom (фото 9)

Divno uređen stan u Visokom (фото 10)

Divno uređen stan u Visokom (фото 11)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više