Search

Dizajn trend: Lampe od ratana i španjolske trske su sve što sada želimo

Dizajn trend: Lampe od ratana i španjolske trske su sve što sada želimo

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Ratan, španjolska trska i bambus su dio stylish interijera već godinama, obično se koriste kao dio namještaja za vikendice... Ipak, sada su ovi prirodni materijali doživjeli zaokret i postali dio - rasvjete. Iako smo navikli na velike glamurozne lustere koji svjetlucaju i privlače pažnju i ove varijacije od skromnijih materijala mogu izgledati jednako dobro, ako ne i bolje!

Dizajn trend: Lampe od ratana i španjolske trske su sve što sada želimo (фото 1)

Unum "Piou-piou" luster

Radi se o komadima koji su cool i iznenađujuće se lako uklapaju uz različite stilove od tradicionalnog preko modernog pa sve do boho uređenja. Lampe od trske u svakom prostoru mogu biti akcent i dodati malo karaktera sobi.

Prije nekoliko sezona uglavnom su to bili lusteri ležernijih oblika, namjerno neobrađeni, šarmantno nedovršeni. Dok nova sezona donosi i novi pravac, lampe od prirodnih materijala sada su veoma elegantne, gotovo skulpturalnih formi. Trska i ratan se kombiniraju s tekstilom, najčešće u prigušenim nijansama poput sive, plave i bordo.

Dizajn trend: Lampe od ratana i španjolske trske su sve što sada želimo (фото 2)

Sevomuto "Bikini" zidna lampa

Nova kolekcija brenda Servomuto "Bikini" stvari pomiče još dalje, ta kompanija je već izgradila imidž po tome na koliko interesantnih i različitih načina mogu upotrebiti ratan, a ovog puta u obliku zidnih lampi uspjeli su kreirati ljeto u obliku rasvjetnog tijela. Iako to možda zvuči čudno kada pročitate, kada pogledate lampe bit će jasno zašto to mislimo, ratan je iskombiniran s prugastom Dedar tkaninom i ti komadi bacaju lijepo, difuzno, toplo svjetlo.

Dizajn trend: Lampe od ratana i španjolske trske su sve što sada želimo (фото 3)

Market Set "Singapore" luster

Dizajn trend: Lampe od ratana i španjolske trske su sve što sada želimo (фото 4)

Market Set "Screen Cannage" luster

Još jedna kompanija koja je masterirala takav dizajn je francuski Market Set studio iz Bordeauxa. Oni su poznati po suradnji s mladim i neafirmiranim dizajnerima koji hrabro remiksiraju klasike u svijetu rasvjete približavajući ih modernim vremenima. Rezultat su kolekcije koje djeluju vječno i gotovo poetično. Ako ste obožavatelj Instagrama, sigurno ste primijetili njihov luster "Screen Cannage" - radi se o velikom lusteru čiji je izgled inspiriran vrtuljcima i tradicionalnim azijskim tehnikama izrade. Jednako popularna je i njihova "Singapore" serija lustera različitih dimenzija, u kombinaciji španjolske trske i tkanine raznih boja.

Dizajn trend: Lampe od ratana i španjolske trske su sve što sada želimo (фото 5)

Unum "Paille-En-Queue" lusteri

Unum je francuska marka rasvjete na koju biste trebali obratiti pažnju - njihova linija "Piou-piou" lampi i lustera od trske se ručno izrađuje u Normandiji, a kao neočekivani moment tu je metalna konstrukcija koja se zapravo odlično uklapa uz španjolsku trsku.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više