Search

Dizajn trend: Mramor sada želimo u svim bojama

Dizajn trend: Mramor sada želimo u svim bojama

Tekst: D.D.


Image: BURO.

Bijeli, diskretno prošarani mramor će zauvijek ostati klasika kada je dizajn interijera u pitanju, ali u posljednje vrijeme kao da svi žele biti mrvicu hrabriji. Umjesto uobičajenog izbora Carrara kamena, izbor sve češće pada na upadljive plave, crvene i zelene nijanse. Tako se švicarski arhitekt Valerio Olgiati, koji je zaslužan za uređenje Celine butika u Miamiju, odlučio da u toj radnji iskoristi upravo Azul Cielo - svijetloplavi mramor iz Argentine. No, ovako hrabar izbor nije rezerviran samo za high end butike jer može zaista odlično izgledati i u kuhinji ili kupaonici. Otkrivamo vam šare koje su sada u centru pažnje.

Dizajn trend: Mramor sada želimo u svim bojama (фото 1)

Arabescato Corchia

Ovo je jedna od mramor varijacija koja suvereno vlada interijerima u 2020. godini. Radi se o bijelo-sivoj kombinaciji boja (s plavim podtonom), a šare su na ovom talijanskom mramoru široke, upadljive i gotovo hipnotizirajuće. Ovo je hrabar izbor, ali ako vas samo jedan pogled na ovaj uzorak ushićuje velike su šanse da vam nikada neće dosaditi. Ova vrsta kamena sjajno će izgledati kao ploča stola, a odlično će se uklopiti i u kuhinju tamnijih tonova.

Dizajn trend: Mramor sada želimo u svim bojama (фото 2)

Calacatta Turquoise

Calacatta Turquoise kamen prepoznat ćete po blijedoplavim "venama" na bijeloj pozadini i svijetlosivoj "paučini" koja nastaje od dva minerala pod velikim pritiskom. Dodatno, ova vrsta može imati i detalje u nijansama karamele i zlatnoj. Arhitekti ga najčešće koriste za ukrašavanje kamina ili zidova. Riječ je o skupljem kamenu, ali to može "isplatiti" svojom elegancijom i dramom.

Rosa Egeo

Rosa Egeo je osvojila svijet dizajna kao munja i lako zauzela posebno mjestu u srcima svih ljubitelja dizajna. Njezina boja, nježnoružičasta potiče nas da baš sve  površine obložimo ovim mramorom. Zapravo, kada se bolje zagledamo, izgleda kao veliki okamenjeni blok himalajske soli. Idealno mjesto za nešto tako specifično? Odlično rješenje za tuš kabine, a za pun efekt neka ostatak kupaonice bude u nekoj kontrastnoj nijansi.

Dizajn trend: Mramor sada želimo u svim bojama (фото 3)

Calacatta Paonazzo

Paonazzo je kamen koji će vas odmah asocirati na nešto staro i luksuzno, što nije ništa čudno s obzirom na to da se baš ovaj kamen može vidjeti na pregršt povijesnih lokaliteta u Europi i Aziji (Pantheon u Rimu je mesto gdje možete proučiti kako Paonazzo izgleda). Raspon nijansi vrti se oko krem i smeđih, a dizajneri savjetuju da birate komade mramora koji imaju malo jednostavnije i diskretnije šare, kako vaš interijer ne bi djelovao staromodno.

Leave a comment

više