Search

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite dekorirati prostor kao profesionalac

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite dekorirati prostor kao profesionalac

Tekst: BURO.


Francuskinje slove za djevojke koje s minimumom znaju pokazati zaista mnogo, ali u posljednje vrijeme svijet dizajna se okreće maksimalizmu. Zato počinjemo hvatati bilješke chic Britanki i proučavamo njihov smisao za vješto uklapanje zasićenih printeva i gomile sitnica. Njihovi domovi su često uređeni šarmantno i otkačeno, upadljive tapete su must have, uz to namještaj i još jačih boja, uz neočekivane materijale kao što je ratan. A od koga ćemo bolje naučiti kako sve to pomiriti u jednom prostoru, nego od dizajnerice detalja za kuću i kreativne konzultantice Matilde Goad. Ona je 2017. godine lansirala kolekciju lampi od ratana s raznobojnim sjenilima koje su brzo dobile kultan status među britanskom ekipom koja radi u modnoj industriji.

Matilda i njen muž Tom su nedavno završili renoviranje kuće u Londonu i ona izgleda fantastično! Radi se o eklektično uređenom domu koji na trenutke djeluje kao old school kuća u Britaniji, a već u sljedećem pomislite da ste u francuskoj seoskoj kućici, da bi u sljedećoj sobi vidjeli dizajn rješenja tipična za kuće u Americi. Spojila je najbolje sa svih meridijana (tople boje i pločice u kuhinji čak „vuku“ na Maroko), a ovo je nekoliko savjeta koje bi trebalo pratiti ako želite da i vaš stan izgleda ovako dobro!

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite dekorirati prostor kao profesionalac (фото 1)
Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite dekorirati prostor kao profesionalac (фото 2)

eksplozija boja

Ono što je zajedničko svim interijerima u tipično britanskom stilu su boje – i to posvuda! Vjerojatno zbog klime koja često vuče u tmurnu paletu, Britanci se žele od nje obraniti svim dostupnim bojama. Prije svega, njihova funkcija je da prostor učine domom, utople ga i oplemene.

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite dekorirati prostor kao profesionalac (фото 3)

Razmišljajte veliko čak i u malom prostoru

Mnoštvo sitnih komada namještaja prostoriju može učiniti manjom. Izaberite komade većih dimenzija, neočekivano, ovaj trik će učiniti sobu većom. Ako imate niske plafone izbjegnite lustere i odlučite se za kul plafonijere. Uvijek je dobra ideja da poneki zid presvučete tapetama s otkačenim art printom.

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite dekorirati prostor kao profesionalac (фото 4)
Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite dekorirati prostor kao profesionalac (фото 5)

Ključ je u balansu

Vintage komadi će dati prostoru jedinstveni karakter, a također je lijepo (i održivo!) da starim komadima poklonite novi život. Ono na što bi trebalo obratiti pažnju su prostorne cjeline. Na primjer, uklopite staru komodu s modernom slikom tik iznad nje. Kreirajte izbalansiranu kompoziciju.

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite dekorirati prostor kao profesionalac (фото 6)

buvljak je super, ali...

Lov na stare predmete može biti vrhunski zabavno iskustvo, ali je važno da se ne zanesete. Pažljivo pregledajte stanje ponuđenog namještaja i budite realni prema sebi, da li se nešto može popraviti ili preurediti. Liniju podvucite kod predmeta od lana, oštećenih ogledala i ogrebotina na drvenim komadima.

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite dekorirati prostor kao profesionalac (фото 7)
Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite dekorirati prostor kao profesionalac (фото 8)

Poštujte autentičnost

Vrlo često se u starim zgradama sve ukloni iz interijera, kako bi za nekih desetak godina sve ponovo doživjelo sličnu sudbinu. Pokušajte spasiti nešto što već izgleda kul i djeluje vam da može imati svoju ulogu i u okviru novog prostora. To će vam uštedjeti dio budžeta, a također će prostoru dati poseban karakter.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više