Search

Dizajn u službi zdravlja: Atraktivna kapsula koja potiče razvoj boljih navika

Dizajn u službi zdravlja: Atraktivna kapsula koja potiče razvoj boljih navika

U sklopu projekta Create Cures

Tekst: D.D.


Image: Create Cures Press

I dok neki čekaju da se sve vrati u "normalu", na pojedine kreativce ova kriza djeluje povoljno. Naime, neki od najboljih kineskih dizajnera udružili su se u neprofitnom projektu Create Cures kako bi predstavili dizajnerska rješenja za osiguranje općeg zdravlja ljudi u njihovoj zemlji (ali i šire). Na sebi svojstven način tako su kreirali neka medicinska pomagala za javno zdravstvo, a koja ćemo uvelike morati koristiti u narednim mjesecima, pa možda i godinama. "Vjerujemo da ćemo uskoro uspjeti zaustaviti koronavirus, međutim, moramo se suočiti i s brojnim izazovima za javno zdravstvo koji nam slijede i u budućnosti. Kao dizjaneri moramo redefinirati pojam dizajna i zapitati se kako mi kao kreativci možemo doprinijeti ovoj situaciji?", izjavio je Frank Chou, osnivač projekta Create Cures.

Dizajn u službi zdravlja: Atraktivna kapsula koja potiče razvoj boljih navika (фото 1)

Zasad je predstavljeno nekoliko rješenja, a među proizvodima se posebno istaknuo "Handy Capsule". Kreirao ga je Kiran Zhu, a zamišljen je kao proizvod uz pomoć kojeg se može olakšati ljudima razviti nove, bolje navike koje će povoljno utjecati na zdravlje svih. 

Dizajn u službi zdravlja: Atraktivna kapsula koja potiče razvoj boljih navika (фото 2)

Naime, u kutijici koja je namijenjena svima nalazi se profesionalni dezinfekcijski kit - jednokratne medicinske maske, definzicijens za ruke, naljepnice s kojima se mjeri temperatura te jastučić sa 75-postotnim alkoholom. Što znači da sve što bi vam moglo biti potrebno u jednom izlasku do dućana, stoji u kapsuli koju možete ponijeti u džepu.

Dizajn u službi zdravlja: Atraktivna kapsula koja potiče razvoj boljih navika (фото 3)

Kutijica je izrađena od aluminija i jednostavno se otvara i zatvara uz pomoć magneta, a moći će se kupiti i nadopune za Handy Capsule. Dizajner je otkrio kako se dana da će njegov proizvod podsjećati ljude na sve što im je potrebno prilikom izlaska te da neće oklijevati i posegnuti za dizajnerskom kapsulom, koja pokazuje kako zdravlje svih nas može biti upakirano u sjajan dizajn.

Dizajn u službi zdravlja: Atraktivna kapsula koja potiče razvoj boljih navika (фото 4)

Kiran Zhu osnivač je lifestyle brenda ziinlife, fokusiranog većinom na namještaj, a svoje je obrazovanje stekao na Accademia di Belle Arti di Brera u Italiji, gdje je diplomirao na produkt dizajnu i dizajnu namještaja te je od tada skupio brojne nagrade struke.

Leave a comment

više