Search

Dizajner Virgil Abloh osmislio kolekciju za IKEA-u, izgleda genijalno

Dizajner Virgil Abloh osmislio kolekciju za IKEA-u, izgleda genijalno

Suradnja koja oduševljava

Tekst: L.L.


Image: Ikea,
Crfashionbook

Poznati američki dizajner koji iza sebe ima suradnje s brendovima kao što je Luis Vuitton, a sam stoji i iza brenda Off-White, ovog se puta našao u jednom novoj, više nego zanimljivoj ulozi. Naime, Virgil Abloh udružio je snage s IKEA-om i kreirao kolekciju koja će oduševiti ljubitelje pomaknutog dizajna i neobičnih komada.

Kolekciju je nazvao "Markerad", a u sklopu iste dizajner je predstavio satove, genijalne tepihe, od kojih je jedan doslovna, uvećana replika Ikeinog računa, sliku Mona Lise s led lampicama, stolicu koja spaja starinski i moderan dizajn te druge, više nego zanimljive komade. Njegov je dizajn jednostavan te je uvelike povezan s dizajnom koji već godinama njeguje IKEA pa će tako cijela suradnja, čini se na obostrano zadovoljstvo, na najljepši način predstaviti rad umjetnika i robne kuće.

Dizajner Virgil Abloh osmislio kolekciju za IKEA-u, izgleda genijalno (фото 1)

Iako će se za komade koje je napravio Abloh, očekivano, trebati izdvojiti nešto više novaca, ne sumnjamo kako će ova suradnja itekako dobro proći kod milenijalaca i fanova Ablohovog rada upravo zbog činjenice kako je idealna prilika za posjedovanjem dizajnerskih komada po ipak nešto prihvatljivijim cijenama. Kolekcija će biti dostupna i u hrvatskim prodavaonicama IKEA-e i to od 1. studenog, a da je ovo svakako jedna od najočekivanijih suradnji koje je IKEA do sada ostvarila, dokaz su i uzbuđeni Ablohovi fanovi koji, od kada je ista najavljena, ne prestaju maštati o barem jednom dizajnerskom komadu Virgila Abloha.

Suradnju s Ikeom ovih je dana najavila i Solange. Naime, glazbenica je na Instagram profilu svog brenda Saint Heron napisala kako se iznimno veseli suradnji s robnom kućom u kojoj će zajedničkim snagama spojiti dizajnerske komade i multifunkcionalnost. Više informacija o tome što Solange i IKEA spremaju još uvijek nije poznato.

Dizajner Virgil Abloh osmislio kolekciju za IKEA-u, izgleda genijalno (фото 2)

 

Dizajner Virgil Abloh osmislio kolekciju za IKEA-u, izgleda genijalno (фото 3)

 

Dizajner Virgil Abloh osmislio kolekciju za IKEA-u, izgleda genijalno (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više