Search

Dizajnirajte kuću potpuno u skladu sa svojim željama

Dizajnirajte kuću potpuno u skladu sa svojim željama

Prilagodljive kuće Starck + Riko


Image: starckwithriko.com

Svjetski poznat dizajner Philippe Starck udružio se s ekološki svjesnom slovenskom tvrtkom Riko Hiše koja gradi drvene kuće kako bi kreirali nešto sasvim drugačije

U današnje vrijeme sve više raste potreba za ekološki svjesnom gradnjom koja nudi sve pogodnosti modernog i tehnološki naprednog života. Tako je nastao projekt "P.A.T.H." ("prefabricated accessible technological homes", odnosno dostupne montažne i visokotehnološke kuće) u kojem su se udružili svjetski poznat dizajner interijera Philippe Starck i slovenska graditeljska tvrtka Riko Hiše. Zajedno su stvorili montažne kuće koje dolaze u više različitih varijanti, točnije svaka od njih može se u potpunosti prilagoditi željama stanara, a svi modeli su osmišljeni po najvišim tehnološkim i standardima samoodrživosti uz posebnu pozornost koja je posvećena očuvanju okoliša.

Dizajnirajte kuću potpuno u skladu sa svojim željama (фото 1)

Čak 34 različita modela nude kupcima maksimalnu prilagodbu; od biranja veličine kuće, broja soba, različitih eksterijera, vrste podova i krovova, rasvjete, boja, pločica i svih drugih sitnica koje čine skladan dom. Svaka kuća opremljena je solarnim panelima, kolektorima kišnice, vjetrenjačama i toplinskim pumpama koje iskorištavaju maksimum prirodnih resursa, a pritom ne štete okolišu. Tako možete biti jedno s prirodom, a istovremeno živjeti sa svim tehnološkim prednostima koje nudi moderno doba.

Dizajnirajte kuću potpuno u skladu sa svojim željama (фото 2)

Svaka kuća se gradi oko šest mjeseci prema zadanim postavkama kako bi se opremila svim električnim i mehaničkim instalacijama potrebnim za skladan život. Sva potrošnja je maksimalno kontrolirana tako da možete biti sigurni da ćete življenjem u ovakvim prostorima i uštedjeti na svakodnevnim razinama.

Dizajnirajte kuću potpuno u skladu sa svojim željama (фото 3)

Dizajnirajte kuću potpuno u skladu sa svojim željama (фото 4)

Dizajnirajte kuću potpuno u skladu sa svojim željama (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više