Search

Dobar posao: ona preuređuje skupe nekretnine i onda ih preprodaje

Dobar posao: ona preuređuje skupe nekretnine i onda ih preprodaje

Tekst: BURO.


Ako ste se ikada našli u situaciji da prodajete stan, sigurno vam je palo na pamet reorganizirati namještaj i dodati nekoliko simpatičnih sitnica koje će osvojiti sve potencijalne kupce koji ga dođu pogledati. Malene promjene u stanu koji planirate prodati nisu bacanje novca, naprotiv, to je način da svoju nekretnine prodate za više. DIY sistem je u najvećem broju kupoprodajnih epizoda ok, ali što ako je potrebno naći kupca za stan ili za kuću vrijednu nekoliko milijuna dolara? U tom slučaju investitori se direktno obraćaju Cheryl Eisen, vlasnici agencije Interior Marketing Group.

Dobar posao: ona preuređuje skupe nekretnine i onda ih preprodaje (фото 1)

 

Ako ste gledali reality seriju Selling Sunset sigurno ste primijetili Amanzu koja je dizajnerica interijera i koja vrijedno radi na tome da dobije licencu brokera. Karijera Cheryl Eisen je tekla u suprotnom smjeru. Počela je kao agentica za nekretnine, a kuće je počela sređivati iz hobija kako bi ih učinila malo privlačnijima. Uređivala ih je prije nego što bi pozvala klijente, a potom su je njezine kolege molile da im uskoči u pomoć i učini nešto slično za njih. Krug se počeo širiti i tako je 2007. Osnovala profesionalnu agenciju specijaliziranu za opremanje nekretnina prije prodaje.

 

Dobar posao: ona preuređuje skupe nekretnine i onda ih preprodaje (фото 2)
Dobar posao: ona preuređuje skupe nekretnine i onda ih preprodaje (фото 3)

 

Ozbiljnost ove industrije će vam biti jasnija kada vam otkrijemo da Interior Marketing Group danas ima svoje skladište ispunjeno namještajem i detaljima za kuću koji su organizirani po stilovima uređenja interijera. Pored toga tu je sektor full time zaposlenih majstora koji su u najkraćem mogućem roku spremni presvući namještaj, promijene mu boju ili izvedu neke neophodne prepravke kako bi se taj namještaj uklopio u nekretninu. Također tu je art odjel koji na tjednoj bazi osmišljava velika djela koja su u mnogočemu zaslužna za brzo pronalaženje vlasnika ovim skupocjenim nekretninama. Tim ukupno broji preko 100 zaposlenih koji u manje od dva tjedna mogu okrenuti prostor i napraviti interijer kao iz magazina.

 

Dobar posao: ona preuređuje skupe nekretnine i onda ih preprodaje (фото 4)

 

Iako je na početku peglala svoje kreditne kartice i snalazila se kupujući po Targetu, za nju i njezin biznis ti su dani jako daleko. Sada ima listu klijenata među kojima su poznate face. Chrissy Teigen i John Legend su kupili kuću koju je opremila, ali sa svim sadržajem koji je Cheryl u nju unijela. Kim Kardashian ju je angažirala za redizajn Airbnb apartmana u New Yorku u kojem odsjela obitelji. Ipak, stanovi poznatih osoba nisu najveći poslovi kojima se IMG bavi, najveći dio njihovih aktivnosti usmjeren je direktno na suradnju s investitorima za koje opremaju „testne stanove“ u novim zgradama i tako nude opipljivu inspiraciju kupcima.

 

Dobar posao: ona preuređuje skupe nekretnine i onda ih preprodaje (фото 5)
Dobar posao: ona preuređuje skupe nekretnine i onda ih preprodaje (фото 6)
Dobar posao: ona preuređuje skupe nekretnine i onda ih preprodaje (фото 7)

 

A čime se Cheryl vodi pri osmišljavanju svakog novog projekta? Prije svega sagleda sve mane i prednosti prostora i trudi se prikriti loše strane usmjeriti pažnju na najbolje dijelove. Koristi puno tekstila kako bi kreirala trenutni učinak doma za sve one koji prvi put ulaze u stan. Umjetnost je visoko na njenoj „to do“ listi i često koristi umjetnička djela za podizanje prostora. Vjeruje u moć dekoracije i na kraju svakog uređenja ponovno obiđe svaki stan kako bi dodala završne detalje kao što su pokrivači, jastuci, ukrasi. Uostalom, pogledajte ovu alkemičarku na djelu u videu niže.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više