Search

Dobrodošli u kolorističku fantaziju! Ako razmišljate unijeti malo zabave u svoj interijer obavezno proučite ovaj stan

Dobrodošli u kolorističku fantaziju! Ako razmišljate unijeti malo zabave u svoj interijer obavezno proučite ovaj stan

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Céline Hallas živi u možda najzabavnije uređenom interijeru koji smo ikada vidjeli, a bome je u toj kategoriji opaka konkurencija. No, ova fotografkinja je hrabro otišla dalje od svih onih koji se igraju s detaljima u boji, ona eksperimentira na veliko, time što boha zidove u ružičastu, lila i mint boju, svaki ormar je druge (jarke) boje, a namještaj djeluje kao dio neke scenografije. Hallas se osim fotografijom bavi i osmišljavanjem vizualnih koncepata za brendove iz područja dizajna i mode. Što se jasno očitava i u njezinom životnom prostoru.

Dobrodošli u kolorističku fantaziju! Ako razmišljate unijeti malo zabave u svoj interijer obavezno proučite ovaj stan (фото 1)
Dobrodošli u kolorističku fantaziju! Ako razmišljate unijeti malo zabave u svoj interijer obavezno proučite ovaj stan (фото 2)
Dobrodošli u kolorističku fantaziju! Ako razmišljate unijeti malo zabave u svoj interijer obavezno proučite ovaj stan (фото 3)

Ona sa suprugom i dvoje djece živi u stanu u zgradi koja je sagrađena 1840. godine i pod zaštitom je države, a nalazi se u kvartu Nyhavn u Kopenhagenu (da, u pitanju su one ljupke šarene zgrade u samoj luci). Hallas opisuje svoj životni prostor kao svojevrsnu "kuću zabave" gdje su različite boje i stilovi uređenja interijera pomiješani u formuli koja je samo njoj znana. Ono što je fantastično u cijelom tom ludilu je činjenica da je uspjela da sve to izgleda harmonično i zapravo se nadopunjuje. Kako kaže, sve radi na osnovu vlastite intuicije bez previše planiranja i razmišljanja o rezultatima, raduje ju sam kreativan proces. A mi moramo dodati da nas zaista veseli i kako to na kraju sve ispadne – u ovakvom prostoru gotovo je nemoguće biti neraspoložen.

Dobrodošli u kolorističku fantaziju! Ako razmišljate unijeti malo zabave u svoj interijer obavezno proučite ovaj stan (фото 4)

Ono što bi svakako trebalo prepisati od ove neustrašive žene je da slobodno isprobavamo, griješimo, ispravljamo, sve dok ne dobijemo ono što nam se sviđa. Primjera radi Hallas je jednom momentalno prebojala kćerkinu sobu jer je prethodna nijansa crvene imala previše hladan podton za njezin ukus. Uređenje interijera je konstantna igra i nekada izmoreni dugačkim renoviranjima i kupovinom namještaja zaboravimo na to i godinama ostanemo "zarobljeni" u istom rasporedu, a ovo je sjajan podsjetnik da kako se mi mijenjamo, tako bi se trebao i naš životni prostor.

Dobrodošli u kolorističku fantaziju! Ako razmišljate unijeti malo zabave u svoj interijer obavezno proučite ovaj stan (фото 5)
Dobrodošli u kolorističku fantaziju! Ako razmišljate unijeti malo zabave u svoj interijer obavezno proučite ovaj stan (фото 6)

Također, ona savjetuje svima da odustanu od praćenja trendova i gomilanja stvari, njezino rješenje da kupuje manje, ali obavezno dizajnerske komade visokog kvaliteta. Zašto? Jer kad joj dosade jednostavno ih proda, umjesto da baca namještaj. Ono što daje karakter ovom stanu je i pregršt različitih detalja, tu su keramički ćupovi, vaze, dizajnerske lampe, umjetnine i interesantne posude. U praksi možete vidjeti kako pravilno odabrane sitnice mogu promijeniti dinamiku i izgled prostorije.

Dobrodošli u kolorističku fantaziju! Ako razmišljate unijeti malo zabave u svoj interijer obavezno proučite ovaj stan (фото 7)
Dobrodošli u kolorističku fantaziju! Ako razmišljate unijeti malo zabave u svoj interijer obavezno proučite ovaj stan (фото 8)
Dobrodošli u kolorističku fantaziju! Ako razmišljate unijeti malo zabave u svoj interijer obavezno proučite ovaj stan (фото 9)

Bez sumnje bismo mogli ovaj stan proučavati satima, srećom Hallas sve svoje eksperimente dokumentira na Instagram profilu, pa ako imate želju nešto promijeniti u svojem prostoru, a još uvijek nemate hrabrosti, dobra ideja je da je zapratite i iz dana u dan gledate koliko rezultati mogu biti dobri kada odbacite strah i "ono što bi trebalo". Samo vi odlučujete kako bi vaš stan trebalo izgledati. Da, tako je jednostavno.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više