Search

Dodijeljene najvažnije nagrade za hrvatsku arhitekturu

Dodijeljene najvažnije nagrade za hrvatsku arhitekturu

Nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata za 2013.


Image: Ivan Dorotić,
Domagoj Blažević,
Marko Ercegović,

Prošlog su tjedna dodijeljene godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata

Arhitektonski biro Turato za projekt Sportske dvorane i gradskog trga u gradu Krku osvojio je nagradu Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u Hrvatskoj za 2013. godinu. Autorski tim zaslužan za nagrađeni projekt Sportske dvorane i gradskog trga u Krku čine arhitekti Idis Turato, Ida Križaj, Marko Liović, Josip Mičetić i Ana Staničić.

UHA

Evo kako je Stručni savjet UHA-e opisao nagrađeni projekt u obrazloženju dodijele nagrade: "Kompleksan zadatak, zahtjevan i slojevit ambijent, arheologija, gusta povijesna struktura, povezivanje s drugim sadržajima i formiranje grada; to su okolnosti iz kojih je proizašlo najbolje arhitektonsko ostvarenje u 2013. godini. U takvom kontekstu, riješiti funkcionalne zadatke bezgrešno, a pritom oblikovno biti beskompromisan i krajnje suvremen, vrijedi honorirati."

UHA

Nagradu Drago Galić za najuspješnije ostvarenje u području stambene arhitekture za proteklu kalendarsku godinu osvojio je 3LHD za kuću V2 u Dubrovniku. 3LHD čini autorski tim: Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Romana Ilić, Ivan Milonja, Ivana Dabrović/Ecoing d.o.o., Kristina Vidić/Ecoing d.o.o., Maja Tutavac/Ecoing d.o.o.).

Dodijeljene najvažnije nagrade za hrvatsku arhitekturu (фото 1)

Nagrada Bernardo Bernardi za najbolje ostvarenje u području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja otišla je u ruke Damiru Gamulinu, Margiti Grubiši, Marinu Jelčiću, Igoru Presečanu, Zvonimiru Kralju i Ivani Žalac za Gradsku knjižnicu u Labinu.

Nagradu Neven Šegvić dijele dr. sc. Zrinka Paladino za knjigu "Kontekstualni ambijentalizam i moderna" te dr. sc. Borka Bobovec za Monografiju Miroslava Begovića.

UHA

Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena je prof. dr. sc. Marijanu Hržiću, koji je za svoj rad osvojio već niz priznanja i najviših državnih nagrada za svoj stvaralački opus i sustavni rad na promišljanju urbanizma. Nagrada Viktor Kovačić još je jedan podsjetnik na njegove inventivne prijedloge, istančani osjećaj za urbanotvornu dimenziju arhitekture, veliko planersko iskustvo, teorijsko promišljanje i nadasve plodonosnu arhitektonsku praksu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više