Traži

Donosimo 5 jednostavnih pravila za insta-worthy dnevni boravak. Evo što sve trebate napraviti

Donosimo 5 jednostavnih pravila za insta-worthy dnevni boravak. Evo što sve trebate napraviti

Trikovi kojima se mogu poslužiti baš svi


Fotografija: Instagram

Svi mi tu i tamo na svoj mobitel spremimo neku inspo fotku, posebice kada su u pitanju lijepi interijeri i njihovo uređenje. Neki to rade na dnevnoj razini, neki povremeno, a inspiraciju uglavnom pronalaze na Instagramu ili Pinterestu. Iako u takvim slučajevima zapravo žudimo za nekim oblikom reinterpretacije viđenog i u vlastitom domu, obično ostaje samo na spremljenoj, pa onda i ubrzo zaboravljenoj fotografiji jer se vodimo uvjerenjem kako to ipak nije moguće realizirati. No, činjenica je da i vi i mi možemo imati insta-worthy prostoriju u svom domu, a formula u postizanju toga generalno je dostupna svima. U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih i besplatnih trikova s kojima se možete poslužiti kako biste postigli insta-worthy efekt svog dnevnog boravka.

1. Stilizirani poličari s knjigama

Police za knjige uglavnom svi shvaćamo jako olako - a to je samo njihova namjena, za slaganje i držanje knjiga. Druga razina promatranja jest da te knjige na policama možete složiti na razne vizualno atraktivne načine, bilo po bojama, po žanru literature, po veličini, vertikalno, horizontalno i to sve skupa uklopiti s nizom sentimentalnih detalja koji će "razbiti" scenografiju naslaganih knjiga. Ovako dekoriran poličar u dnevnom boravku bit će pravi akcentni kutak koji neće proći nezapaženo. 

2. Riješite se nepotrebnih komada namještaja

Vjerujemo kako u dnevnom boravku sigurno imate neke nepotrebne komade namještaja, kao i detalje koji zapravo ničem više ne služe, nego vam samo oduzimaju prostor. Kad samo neke od njih uklonite, donirate, poklonite ili jednostavno bacite, ustanovit ćete za početak koliko prostora na raspolaganju zapravo imate. Upravo je prostranost ta koja je danas na cijeni, kako za život tako i za vizualno bolji dojam. Bonus je da se i u tom slučaju nećete osjećati zagušeno.

3. Operite prozore

Kad ste posljednji put oprali prozore u stanu, dnevnom boravku? Vjerujemo da su neki sada s ovom spoznajmo posramljeni. No, ne biste vjerovali koliko za općeniti dojam prostorije znače oprani, kristalno čisti prozori. Uostalom, kad ste i na ijednoj fotki s Instagrama ili Pinteresta vidjeli prljave prozore? Nikad! 

4. Stilizirani coffee stolići

Vjerujemo da ste već primijetili da je coffee stolić svojevrsno "mini ogledalo" cijelog dnevnog boravka. Osim što je prije svega funkcionalan i potreban, on može poslužiti i kao centralni dekor same prostorije. Bilo da se na njemu nalazi samo raskošno cvijeće, neke statement knjige, lijepo servirana šalica kave ili čaja, mirisne svijeće... izbora i detalja je stvarno puno te ovisi samo o tome koliko ste kreativni. 

5. Razmjestite namještaj

Novi razmještaj je zapravo mini zahvat koji može u prostoru može učiniti čuda. Ako vam se u glavi neki rasporedi u dnevnom boravku čine kao loša ideja, nemojte je odmah odbaciti. Isprobajte i vidite kako se u tom rasporedu osjećate nekoliko dana. Mogli biste se iznenaditi i shvatiti da je zapravo u pitanju dobar potez. Nekim razmještajima biste mogli dobiti i više prostora te će stvari u tom novom postavu možda izgledati smislenije i povezanije. A možda će vam i energetski više odgovarati, što je jednako bitno. 

Napišite komentar