Search

Dosadili su vam bijeli zidovi? Predlažemo dva fantastična DIY projekta

Dosadili su vam bijeli zidovi? Predlažemo dva fantastična DIY projekta

Tekst: BURO.


Obiteljski dom umjetnice i dizajnerice Katie Sarokhanian u Dallasu je prava zemlja čuda! Kuću su kupili prije nekoliko godina od prvog vlasnika i zatekli su originalni interijer iz osamdesetih. Ta nekretnina je zapravo bila namijenjena rušenju kako bi se na njenom mjestu izgradila nova kuća, ali Katie se primila posla kako bi je transformirala po svom ukusu. Odvojila je centralni dio i spavaće sobe, a interesantno je da su dječje sobe (Nicholas i Katie imaju petoro djece) potpuno oslobođene detalja i igračaka. To je urađeno s namjerom, kako bi se djeca zajedno igrala u dnevnom boravku, a tako je i birala namještaj, s idejom da probudi dječju radoznalost i maštu. Zato su komadi namještaja jedinstveni u različitim oblicima i skoro bez izuzetka izrađeni od prirodnih materijala. Katie priča svojoj djeci odakle je stigao mramor, kako se tepisi sastoje od tisuće čvorova koje ručno izrađuju žene s druge strane planete. Ovaj interijer gleda kao poklon svojoj obitelji.

Dosadili su vam bijeli zidovi? Predlažemo dva fantastična DIY projekta (фото 1)
Dosadili su vam bijeli zidovi? Predlažemo dva fantastična DIY projekta (фото 2)
Dosadili su vam bijeli zidovi? Predlažemo dva fantastična DIY projekta (фото 3)

Sarokhanianova ni sama ne zna opisati stil koji vlada u njenoj kući i kako kaže voli skulpturalni namještaj, tople boje i umjetnost, a ono što je obavezno u svakoj prostoriji jest prava mjera „uvrnutosti“. Zaista, dizajnerska struka još uvijek nema dobar opis za sve to. Iako sve izgleda skupocjeno i raskošno, istina je da je skoro sve u kući vintage namještaj koji često pronalazi po buvljacima i pretvara ga u sjajne komade koji izgledaju kao novi. Ujedno, ona prethodne komade prodaje kako bi kupila novi namještaj, a sav dodatni profit troši na nova umjetnička djela. Ako ne znate odakle biste krenuli s kupovinom polovnog namještaja, Katie nesebično deli savjete za pametnu kupovinu na svom Instagram profilu, sve se nalazi u highlight sekciji. Karantenu je iskoristila kako bi preuredila nekoliko prostorija u kući i predlažemo vam da krenete njenim DIY koracima: ovo su dva projekta koja su nam privukla pažnju.

Dosadili su vam bijeli zidovi? Predlažemo dva fantastična DIY projekta (фото 4)
Dosadili su vam bijeli zidovi? Predlažemo dva fantastična DIY projekta (фото 5)

Mozaik 

Kuhinja je pretrpjela najviše promjena u toku pandemije, a kruna tog projekta jeste polukružni mozaik oko prozora i sudopera. To je bila impulzivna odluka, a Katie je odlučila iskoristiti komadiće ružičastog mramora. Počela je od ostataka mramora koje je pronašla u svojoj garaži, a dio je otkupila na Facebook market placeu. Sama je lomila komadiće nepravilnih oblika i nizala ih po uzoru na terrazzo tehniku. Zaista sjajan način da neku od prostorija u svom stanu pretvorite u nešto jedinstveno i samo vaše, iako manualni rad s kamenom nije lak, ali prepuštanje nečemu tako staromodnom i bazičnom može donijeti mir uzburkanim mislima. Step by step uputstvo možete naći na blogu.

Dosadili su vam bijeli zidovi? Predlažemo dva fantastična DIY projekta (фото 6)
Dosadili su vam bijeli zidovi? Predlažemo dva fantastična DIY projekta (фото 7)

ART MURAL

Već smo vam predlagali da se odvažite na „tetoviranje“ zidova, ali kada budete vidjeli hodnik ove kuće i crno-bijeli mural možda ćete se odvažiti na tu epizodu. Nesebično je sačuvala cio proces u highlight odjeljku, i to ne samo izbor boja i pripremu zidova nego sve emocije i misli koje prolaze kroz glavu dok radite nešto tih dimenzija što će godinama krasiti zidove. Od sumnje u sebe, preko vjerovanja u vlastitu genijalnost, pa sve ispočetka nekoliko puta. Slikanje murala je zapravo adrenalinska injekcija. Ako ste vješti s četkama, ovaj čudan trenutak new normal života je idealno vrijeme da energiju otpustite na ovaj način i sačuvate čudnu uspomenu na 2020.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više