Search

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati

Vlasnica Tena Vodopija otkrila nam je sve detalje o svom najnovijem projektu


Image: Senja Vild

Ako ste u posljednje vrijeme prolazili Dalmatinskom ulicom u Zagrebu, onda vam sigurno nije promaknuo jedan izlogu na broju 5 u kojem se danonoćno uređivalo jedno novo gradsko okupljalište, a čiji je proces posebno dolazio do izražaja u noćnim satima. Naime, iz izloga je baš tada prštao atraktivan i vrlo upečatljiv kolorit, elegantni komadi namještaja koji su se pomno i mudro slagali, ali i vrijedni tim koji je intenzivno radio kako bi sve bilo nam svom mjestu do zadanog roka - otvorenja. A onda je u jednom trenu osvanuo i natpis - Drama bar. Bilo je odmah jasno kako ćemo svaki čas dobiti jedno cool mjesto u koje ćemo često navraćati, a kako ne bi sve ostalo samo na našim nagađanjima, potrudili smo se doći do vlasnice, Tene Vodopije, koja nam je u kratkom intervjuu otkrila što sve možemo očekivati od lijepo uređenog Drama bara i koliko je dramatičan ili možda ipak nije bio sam proces do otvaranja. Zavirite s nama u Dramu, doznajte sve o konceptu, a onda se lagano odšećite i provjerite sve sami. Sigurni smo kako se nećete razočarati... 

 

Kako je nastala ideja za Drama bar, iz koje potrebe?

Drama je zapravo rezultat mojih osobnih preferencija, odnosno životnih inhibicija. Iako sam u prošlosti promijenila nekoliko radnih pozicija, radila u više ureda i korporacija, i prvu tvrtku osnovala još 2011.godine, nikada nisam bila "uredski" tip. S vremenom sam se uspjela potpuno osamostaliti i slagati si modus operandi kakav mi paše. Najproduktivnija sam u živoj okolini, uz ljude i glazbu. Zato svaki radni dan provodim s laptopom u kafićima, gdje sjednem ujutro i radim… i tako provedem sat, 2, 3,4... koliko treba (smijeh). No, nakon nekog vremena ogladnim, i onda naiđem na problem - naručujem kakao, cijeđene sokove jer u najboljem slučaju, mjesta koja meni energijom odgovaraju imaju samo kolače i "brzinske" sendviče u ponudi. Ako želim pojesti nešto konkretnije, moram se preseliti na mjesto u kojem se ne osjećam toliko ugodno, ne mogu zapaliti i nema "vreve" koju toliko volim. Htjela sam mjesto u kojem je sve navedeno objedinjeno. Dakako, interijerski, energetski i ponudom. Tako je nastala ideja o Drami.

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 1)

O kakvom je konceptu zapravo riječ…?

Drama je lifestyle bar koji bi, po svemu sudeći, trebao odgovarati mladim, zaposlenim ljudima koji jednostavno vole lijep ambijent - tijekom jutra i ranog popodneva mogu navratiti na doručak i brunch, kavicu, smoothie ili vitaminski/anti-hangover shot (nećemo se lagati, često zbog posla moramo na radni dan ostati dugo budni uz pokoje piće, a idući dan zahtjeva potpunu predanost), a poslije posla ili navečer se opustiti uz gin-tonic, pivo ili čašu vina i platu sira i pršuta. Vikendima ćemo programe obogatiti živim svirkama u jazz/pop varijanti, uhu i nepcu ugodna kombinacija (smijeh).

Koja je zapravo cijela priča o Drami, je li bila neka drama stvarno u cijelom procesu?

(Smijeh), ovo je pitanje koje naručuje samo jedan odgovor - DA. Vjerujem da će se svi ugostitelji složiti sa mnom. Ugostiteljstvo i uređivanje interijera su poprilično stresni poslovi. Teško je spojiti krajeve - od financija, radova i radnika, do osoblja. I da, iako smo na putu naišli na puno dramatičnih situacija, jako sam sretna što su ljudi s kojima radim i dalje tu. Ponosna sam i sretna, a s druge strane Drama je sastavni dio života danas - zar ne? (smijeh) 

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 2)

Dalmatinska kao da je na samom početku nekog razvoja da procvjeta, a vi kao neki začetnik u tome, što mislite o tome?

S obzirom na to da u Gavelli držimo caffe bar također, već dvije godine parkiram u Dalmatinskoj ulici i gledam predivan potencijal, lokale s impozantnim pročeljem koji su do sada djelovali umorno. Ne znam što pametnije odgovoriti nego iskreno - htjela sam taj potencijal iskoristiti. U tome je čitav odgovor.

Kakvu publiku, goste priželjkujete… što očekujete od njih, a što ćete vi sve njima zauzvrat ponuditi?

Reći ću vam što ne želimo. Ne želimo biti trendy kafić koji će nekoliko mjeseci biti popularan, "umjetno" pompozan, i nakon toga pasti u zaborav. Vjerujem da će to naši gosti i prepoznati. 

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 3)

Već ste neslužbeno otvoreni nekoliko dana, kakvi su prvi dojmovi od strane gostiju?

Teško je to meni osobno napisati, em da ne bih zvučalo pretenciozno, em jer nisam istina jesu li svi komentari iskreni - gosti hvale interijer i ponudu, no najviše nam znači činjenica da se gotovo svi gosti vraćaju. Ujutro ili popodne, ili kasnije navečer, nebitno. Bitno je samo da se interesiraju o našim daljnjim koracima, kada ćemo uvesti hranu, žele upoznati osobu koja stoji iza koncepta i slično. To me čini neizmjerno sretnom!

Vjerujemo kako se niste mogli oduprijeti insta worthy elementima i vodiljama kada je u pitanju atraktivnost i uređenje interijera? Je li to danas nužnost kod stvaranja takvih interijera?

Iako se bavim uređenjem interijera, i to interijera svih vrsta - od poslovnih, preko privatnih do ugostiteljskih, nikada ne razmišljam strateški na taj način - i to najiskrenije mislim. Smatram da su u današnjim trendovima detalji vrlo potrebni. Ne prvenstveno zbog Instagrama i tagova influencera iako, nećemo se lagati, to je vrlo dobrodošlo, no više zbog činjenice da su detalji ono što interijer diferencira iz mase. Drama bar je uređen u skladu s trendovima, no istovremeno reflektira moju osobnost, moj dom. Stolovi i šank su od bračkog kamena, od prijatelja u čijoj sam vili ljetos na Braču snimala spot, ručno rađene štukature i obloge radijatora, stolice su moj dizajna… Uglavnom, dosta je osobnog ukusa uloženo u interijer. Prijateljica i kolegica, arh. Darija Turina pomogla mi je u dizajniranju elemenata šanka, po meni najzahtjevnijeg dijela svakog ugostiteljskog objekta.

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 4)

Čime biste se željeli izdvojiti od drugih, "sličnih" barova u Zagrebu? Koje su neke vaše prednosti i noviteti možda s kojima želite privući ljude?

Mislim da je to kombinacija ponude koja prati trendove i osobnog pristupa svakom gostu - a to je ono što nas naziva ugostiteljima.

Što ćete sve imati u ponudi kada su u pitanja pića, a spominje se i hrana, odnosno neki zalogaji?

Da, nudit ćemo doručke i bruncheve. Po 5-6 jela u jutarnjem i ranijem popodnevnom periodu - od popularnih Eggs and soldiersa, preko omleta u croissantu, tramezzina, do sira i vrhnja s domaćom kobasicom… da ne otkrijem previše detalja (smijeh). 

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 5)

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 6)

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 7)

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 8)

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 9)

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 10)

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 11)

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 12)

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 13)

U Dalmatinskoj u Zagrebu otvoren je vrlo chic lifestyle bar u koji ćete sigurno često navraćati (фото 14)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više