Search

Društvena igra uz koju ćete zapamtiti sve o Hrvatskoj

Društvena igra uz koju ćete zapamtiti sve o Hrvatskoj

"Memorize Croatia"


Image: via Vizkultura

Iza društvene igre "Memorize Croatia" stoji kreativka Pliketi Plok koja je svoj projekt "namijenila ljudima kojima Hrvatska nije trajno mjesto boravka", i upravo će zato ova igra biti idealan suvenir, koji na domišljat i inovativan način predstavlja našu zemlju

U moru staromodnih suvenira i jednoličnih turističkih brošura "Memorize Croatia" je primjer koji se ističe i svojim inovativnim konceptom i kreativnim vizualnim rješenjem, ali i činjenicom da je ovdje zapravo riječ o društvenoj igri. A tko nije volio igrati "memory" kao klinac... Ova je verzija omiljene igre-mozgalice iz djetinjstva još zanimljivija jer je upakirana u simpatične ilustracije, duhovite tekstove i sadrži pregršt pojmova koji na najsimpatičniji način predstavljaju Lijepu Našu. Goran Ivanišević, Nikola Tesla, tartufi, padobran, sušačke nošnje, pršut, bajkoviti Mljet i brojni drugi hrvatski motivi tu su kako bi vama i vašim prijateljima, iz Hrvatske ili inozemstva, pomogli da zapamtite neke bitne pojmove i pritom se odlično zabavite. 

Društvena igra uz koju ćete zapamtiti sve o Hrvatskoj (фото 1)

Društvena igra uz koju ćete zapamtiti sve o Hrvatskoj (фото 2)

Pliketi Plok, koja stoji iza brenda Plixarije, svoj projekt objašnjava sljedećim riječima: "S obzirom na to da sam po struci dizajnerica, po korijenima Makarka, a svi znamo da je nama Dalmatincima valjda u DNA usađena potreba da turistima što više natrpamo torbe po odlasku iz Lijepe Naše, razmišljanja o malo ambicioznijim suvenirima od onih sveprisutnih kineskih magneta s delfinima i vječnim motivima pijeska, sunca i mora su mi relativno stalna stavka u mislima.
 Tim putem se nekako rodila i ideja o vlastitoj interpretaciji klasične igre "memory" koja bi prosječnom Johnu Doeu malo pojasnila Hrvatsku i njene kulturološke, prirodne i kojekakve još specifičnosti."  

Igru "Memorize Croatia" možete nabaviti u Zagrebu, u Croatian Design Superstoreu (Martićeva 4) i galeriji Link (Radićeva 27).

Društvena igra uz koju ćete zapamtiti sve o Hrvatskoj (фото 3)

Društvena igra uz koju ćete zapamtiti sve o Hrvatskoj (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više