Search

Drveni stolić i stolica bez ijednog čavlića

Drveni stolić i stolica bez ijednog čavlića

Pametan sklopivi dizajn


Image: Tim Defleur

Namještaj "Modèle Déposé" ističe se svojim pametnim, dobro promišljenim dizajnom pomoćnog stolića, stolice i police koji su spojeni bez ijednog zabijenog čavla i bez kapi ljepila

Nepretenciozan, pročišćen dizajn lišen suvišnih detalja i, u ovom slučaju, bilo kakvih vezivnih elemenata, ključne su odlike mini kolekcije namještaja "Modèle Déposé" koju je osmislio francuski produkt dizajner Tim Defleur. Posebnost kolekcije koja se sastoji od četiriju stolica različitih oblika, malenog pomoćnog stolića i police leži upravo u činjenici da je namještaj složen od nekoliko elemenata koji se umeću jedan u drugi, a da se pritom ne pričvršćuju nikakvim vezivnim materijalom.

Drveni stolić i stolica bez ijednog čavlića (фото 1)

Drveni stolić i stolica bez ijednog čavlića (фото 2)

Takav koncept moguć je zahvaljujući Defleurovu domišljatom dizajnu i jednostavnim drvenim pločama koje su rezane CNC strojem za drvo, nakon čega se njezini rubovi oblikuju po točno preciziranim mjerama kako bi krajnji produkt bio stabilan, a da se pritom ne iskoristi nijedan čavao, nijedna kap ljepila, već se sve zasniva na međuodnosu težine i pritiska ploča. Stolica, pomoćni stolić i polica se zatim boje ili ostaju sirove bez premaza. 

Drveni stolić i stolica bez ijednog čavlića (фото 3)

Drveni stolić i stolica bez ijednog čavlića (фото 4)

Namještaj se može smjestiti u bilo koji kutak doma, može poslužiti kao dodatni stolac u dnevnoj sobi, a možete je smjestiti i u hodnik. Polica je sastavljena od četiriju ploča i može se pričvrstiti za zid ili koristiti samostalno, a pomoćni stolić odlično će izgledati u središtu dnevne sobe. 

Drveni stolić i stolica bez ijednog čavlića (фото 5)

Drveni stolić i stolica bez ijednog čavlića (фото 6)

Drveni stolić i stolica bez ijednog čavlića (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više