Traži

Dvorac Versailles postaje hotel?

Dvorac Versailles postaje hotel?

Jedinstveni smještaj u sklopu jednog od najraskošnijih dvoraca svijeta


Fotografija: buro247.ru

Zamislite jutra uz šalicu tople kave i slasni kroasan s pogledom na jedan od najljepših baroknih perivoja Francuske, ali i cijelog svijeta... Hotelski operator AccorHotels mogao bi ovaj san pretvoriti u stvarnost

Ipak, valja napomenuti kako je uprava Versajske palače objavila natječaj za otvaranje hotela u trima pripadajućim vilama iz 17. stoljeća iz sasvim neromantičnih razloga, odnosno iz puke potrebe. Naime, budući da je francuska vlada smanjila ulaganja u očuvanje kulturnih spomenika, uprava je bila prisiljena smisliti novi izvor prihoda. 

Pobjednik natječaja, koji će biti objavljen 14. rujna, dobit će prava na upravljanje hotelom narednih 60 godina, a rekonstrukcija zdanja koštat će između 4 i 7 milijuna eura koje investitor treba uložiti u projekt. Trenutno je za projekt interes pokazao i jedan od najvećih hotelskih operatora u Europi, AccorHotels, a već su i osmislili ime novog hotela – Hotel de l'Orangerie.

Prisjetimo, pretvaranje dijela Versaillesa u hotelski smještaj nije prvi slučaj prenamjene nekog kulturnog spomenika u turističke svrhe. Tako gosti dubljeg džepa mogu iznajmiti i nekoliko zdanja na prostorima renesansnog dvorca Chambord u dolini rijeke Loire, i to po cijeni od 1500 – 1800 eura na tjedan.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor