Search

Elegantne vaze inspirirane alatom parfemske umjetnosti

Elegantne vaze inspirirane alatom parfemske umjetnosti

Olfattorio Series


Image: Design Attico

Talijanskom studiju Design Attico kao inspiracija u dizajnu profinjenih vaza poslužila je umjetnost izrade parfema pa su zanimljivi oblici alata kojima majstori parfumeri kreiraju najdelikatnije mirise postali vrijedan dekorativni predmet

Dizajnerica i arhitektica Cristina Celestino, osnivačica studija Design Attico, u svome se radu često inspirira izvornim talijanskim motivima i umjetnošću, posebice predmetima s povijesnom važnošću i izraženim talijanskim identitetom, koje inače rado skuplja. Tako je i u svojoj seriji vaza nazvanoj Olfattorio inspiraciju pronašla u disciplini izrade parfema i zanimljivom alatu kojim se kemičari, odnosno parfumeri koriste, a to su staklene posude za destilaciju parfema. Vaze su izrađene od puhanog stakla i svojim profinjenim zaobljenim linijama naglašavaju ljepotu cvijeta koji odlučite smjestiti u nju.

Elegantne vaze inspirirane alatom parfemske umjetnosti (фото 1)

Elegantne vaze inspirirane alatom parfemske umjetnosti (фото 2)

Elegantne vaze inspirirane alatom parfemske umjetnosti (фото 3)

Tako je umjetnost izrade parfema poslužila kao narativ kojim se želi skrenuti pozornost na olfaktivan element cvijeća sa svom svojom različitošću i promjenljivim intenzitetom, gdje vaze postaju čuvarice mirisa i aroma cvijeta koji ostaju u zaštićenoj atmosferi. Zanimljivih cilindričnih i zaobljenih linija ove će vaze interijeru podariti dozu prozračnosti i elegancije, a dodatna je prednost što će svaki put sa svakim novim cvijetom ponovno zasjati u nekim novim bojama i mirisima. 

Elegantne vaze inspirirane alatom parfemske umjetnosti (фото 4)

Elegantne vaze inspirirane alatom parfemske umjetnosti (фото 5)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više