Search

Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda apsolutno genijalno!

Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda apsolutno genijalno!

Tekst: BURO.

Dok službeno ne zakoračimo u sezonu svježeg cvijeća, okrećemo se alternativama koje su jednako efektne u prostoru. Odustali smo od pokušaja da pronađemo neke ukusne aranžmane od umjetnog cvijeća i onda smo promijenili točku gledanja. Prirodno cvijeće da, ali sada ga želimo u suhoj verziji. 

Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda apsolutno genijalno! (фото 1)

Vjerojatno ste primijetili da se brojne chic djevojke poput Jeanne Damas, Sabine Socol, Anne Laure Mais sve češće odlučuju za neobične, ležerno aranžirane bukete suhog cvijeća. Na ovaj način imaju zanimljiv ukras u kući, a briga za takvo cvijeće je minimalna. Ne treba mu sunce, ne morate mijenjati vodu u vazi, a budući da se radi o prirodi, ovi buketi su biorazgradivi (a služit će vas godinama prije nego ih poželite iseliti iz doma).

Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda apsolutno genijalno! (фото 2)
Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda apsolutno genijalno! (фото 3)
Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda apsolutno genijalno! (фото 4)

Najbolji izbor su lavanda i eukaliptus koji, osim što izgledaju jako dekorativno, (nježno zeleno-siva boja suhih listova eukaliptusa je sjajan ukras u svakom interijeru) i mirišu božanstveno. I sami ih možete brzo osušiti, dovoljno je da ih ubacite u praznu vazu i priroda će već sama obaviti svoje. Dekorativna je i pampas trava koja nam je doslovno iskakala s Instagrama u 2020. Ne brinite, još je u trendu.

Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda apsolutno genijalno! (фото 5)

Ako za svoj dom želite nešto “over the top”, razmislite o raskošnim visećim aranžmanima od suhog cvijeća, a ako imate višak vremena, upišite online radionicu na kojoj ćete naučiti kako da napravite takvu konstrukciju. A naravno, za pomoć se možete obratiti nekoj od lokalnih cvjećarnica. Uz neku od neobičnih vaza koju možete kupiti i kod nas i vaš stan može dobiti taj coolerski umjetnički vibe.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više