Search

Četiri pariška stana u kojima i dalje caruje umjetnost

Četiri pariška stana u kojima i dalje caruje umjetnost

Interijeri koji dolaze s inspiracijom


Image: The Spaces

Grad umjetnosti i umjetnika svakako je Pariz, a mi smo ti povodom pronašli nekoliko stanova koji se mogu pohvaliti upečatljivim artističkim karakterom. Iako je sada sve u znaku Tjedna mode, činjenica je da je Pariz, osim za modne entuzijaste, oduvijek bio i meka za umjetnike, od Picassa do Cézannea pa sve do nove generacije umjetnika koji su pratili njihove stope. Danas tako u francuskoj prijestolnici možete pronađi niz stanova, interijera u kojima i dalje caruje umjetnost kao dominantan faktor u, a mi vam takva četiri donosimo u nastavku...

Bivši dom i studio Françoisa Arnala

Četiri pariška stana u kojima i dalje caruje umjetnost (фото 1)

Zvao ga je Atelier A, a služio je kao umjetnički studio njemu i mnogim drugim umjetnicima. U čak 680 četvornih metara, u centralnom dijelu stana smjestila se prostrana galerija u kojoj se mogu vidjeti razni umjetnički radovi. Inače, François Arnal je preminuo 2012. godine.

Mjesto na kojem se može stvarati tik ispod zvijezda

Četiri pariška stana u kojima i dalje caruje umjetnost (фото 2)

U pitanju je studio koji se može pohvaliti staklenom stijenom zbog koje je u cijeli interijer dostupno prirodno svjetlo iz najbolje moguće pozicije. Ovaj artistički stambeni objekt nalazi se u sedmom pariškom arrondissementu, a izgleda vrlo arty.  

Pariški art deco

Četiri pariška stana u kojima i dalje caruje umjetnost (фото 3)

Ovaj interijer može se pohvaliti s tri spavaće sobe, prostranom dnevnom sobom sa zavidnom visinom stropa, koja je idealan prostor za izlaganje umjetnina, a ono što će vas se posebnoj dojmiti jest njegova "toplina" koja je proizašla iz dominirajućeg drva. 

Parc Montsouris atelje

Četiri pariška stana u kojima i dalje caruje umjetnost (фото 4)

Inspiracija pronađena u prirodi ovdje je glavni akcent, a riječ je o prostoru koji je prije bio u funkciji umjetničke radionice s nezaobilaznim pogledom na pariški park Montsouris. Smješten je u 14. arrondissementu i prostire se na 88 četvornih metara. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više