Search

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice

Tekst: Jelena Karakaš


Image: Monika Pavlović

Ovo fotografiranje smo zakazivali već nekoliko puta, ali smo ga stalno pomjerali. Onda su fotografije čekale nekoliko tjedana na objavljivanje, da bismo ih konačno evo objavili. Zašto? Pa prijatelji nekako uvijek nastradaju u epizodama lošeg osobnog managementa koji se kreće između „hitno je“ i „ne možemo još u objavu“.

Irenu poznajem godinama. Spojile su nas profesionalne obaveze, a sličan senzibilitet nas je doveo do toga da smo jedna drugoj na speed dial listi. Irena je menadžerica za marketing i komunikacije u tvrtki Opel i pod sobom ima četiri regionalna tržišta. Međutim kada uđete u njen životni prostor, ne možete vjerovati da joj je management prvi i jedini posao.

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 1)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 2)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 3)

Irena zapravo žonglira između nekoliko poslova i šesta brzina je njezino prirodno stanje u kojem se najbolje snalazi i funkcionira. Iako se uređenjem interijera bavi iz hobija, u ovom području ima dosta iskustva jer ovo nije prvi stan koji je kompletno uredila. Prvi je bio njezin djevojački stan iz kojeg se s obitelji preselila u nekoliko drugih i svaki put bi proces renovacija počela od nule. Iako većina nas zazire od stalnog seljenja i renoviranja, Irena u tome jako uživa. Ovaj stan na Vračaru je doslovno preokrenula tako što je rušila zidove i dio po dio fasade kako bi dobila maksimum prirodnog svjetla te napravila privatni izlaz na mali dio vrta koji joj je bio spas u vrijeme karantene.

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 4)

Kako su godine prolazile tako se mijenjao i njen stil. Iako je po pitanju osobnog stila odijevanja jako decentna i minimalistički nastrojena, u dizajnu interijera se voli smjelo poigrati bez imalo straha. Ako pogriješi, jednostavno opet pozove majstore dok ne dobije ono što je zamislila. Pogađate, efikasnost je njeno srednje ime.

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 5)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 6)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 7)

 

U ovom prostoru centralni dio je udoban i privlačan poput nekog cafe bara. Visoki stropovi su joj omogućili da se ozbiljno poigra s raznim elementima. Tako ovaj prostor krasi Fornasetti komoda, jedan veliki kauč presvučen sivim plišom, Vertigo luster, tepih s upadljivom grafikom te maestralno sakriven radijator na koji je stavila masku za kamin.

Kada bira komade za interijer Irena se ne zaustavlja na samo jednom brendu ili mjestu. Štoviše. Stolovi u stanu su custom made, klupica koja se nalazi iza kauča je iz Ikee, stolice su vintage iz obiteljske vikendice, a dekoracije je kupila u beogradskim dućanima koji nude detalje za kuću. Mix and match u svom najboljem izdanju!

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 8)

 


Hrabrost je osnovni motiv ovog prostora. Irena je neustrašivo kombinirala uzorke i boje, a rezultat  je promišljen i privlačan interijer


 

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 9)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 10)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 11)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 12)

 

Staro, novo, razigrano, decentno, kupljeno, posuđeno i, naravno, nešto plavo. A baš je u tim tonovima i gostinjska soba u kojoj su zidovi prekriveni Cole & Son tapetama s kolibrijima, uz umjetnička djela koja začudo, uz taj bogati dezen, još više dolaze do izražaja. Retro, lokalno i starinski su ključne riječi kojima se može opisati izgled ove sobe. TV polica je stara nekoliko desetljeća i pripadala je Ireninim roditeljima, stolna lampa je Tiffany, kalijeva peć je original. Kao kontrateza i upliv suvremenog svijeta tu je Kare tabure, Zara Home dekoracije i ulje Biljane Cincarević.

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 13)

 


Svaka od zona u stanu ima svoj karakter i stil. Tako je dnevni boravak raskošan, a spavaća soba je nježna, romantična i poziva na opuštanje


 

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 14)

 

Spavaća soba je tijekom karantene doživjela ozbiljan facelift. Betonskom zidu i tapeti s ogromnim ružičastim cvjetovima koja skriva ugradbeni ormar, dodan je nježno ružičasti premaz boje na stropu. Na podu je tepih sa stiliziranom šarom karakterističnom za Beni Ouran marokanske tepihe. Pomalo industrijski, pomalo romantično, pomalo egzotično, ali jako cool.

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 15)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 16)

 

Dječja soba je pravo carstvo u kojem svakodnevno uživaju Andrija i Petra. Zidove krasi print psića, a kombinacija boja spaja crnu, bijelu i žutu. Ključni element je slika Jelene Blečić u jarkim bojama koja se savršeno slaže s geometrijom koja ovdje vlada. Čak i kuća za princeze djeluje kao element dekora, a ne kao igračka koju djeca svakodnevno koriste. Nije da sam ikada poželjela život u nečijoj sobi, ali ova bi mogla poslužiti kao neki otkačeni ured.

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 17)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 18)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 19)

 


Ireni je uređenje interijera hobi kroz koji je pronašla način da iskaže svoju kreativnu stranu. Ovo je shvatila jednako ozbiljno kao svoj primarni posao jer se u životu vodi načelom da se samo uz natprosječno zalaganje mogu očekivati natprosječni rezultati


 

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 20)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 21)

 

Kuhinja je jedna od najmanjih prostorija u stanu i to nije slučajno. Naime Irena i njezin suprug Aleksandar stoje iza omiljenog gradskog koncepta Liberte. Radi se o igraonici i restoranu koji su u Beograd donijeli dio pariškog šarma. Bistro koji se nalazi u Njegoševoj ulici sada je doslovno njihova kuhinja, dok se kod kuće pripremaju za užurban dan koji čeka sve članove obitelji. Budući da je kuhinja u produžetku dnevne sobe i da je vidite čim zakoračite u stan, sve je skriveno u ugradbenim ormarima u bijeloj i crnoj boji. Kao kontrast u tom savršenom redu nalazi se stol s pločom i cik cak grafikom, kao i Thonet stolice koje zbog španjolske trske daju dozu šarma.

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 22)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 23)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 24)

 

Konstanta promjena i usavršavanje je Irenin način rada i života i zbog toga pripada u onu skupinu ljudi koji nas stalno guraju naprijed i izazivaju da budemo najbolje verzije sebe. Hvala Irena.

Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 25)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 26)
Fantastična igra boja i detalja: zavirite u dom jedne uspješne beogradske menadžerice (фото 27)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više