Search

Fantastičan suvenir koji predstavlja grad Omiš

Fantastičan suvenir koji predstavlja grad Omiš

"Omiš Originals"


Image: via Vizkultura

Moderan dizajn u kombinaciji s tradicionalnim, odličan je recept za proizvod koji će se svidjeti svima koji žude za inspirativnim detaljima. U ovom slučaju ovo su doista zanimljivi suveniri...

'Omiš Originals', s potpisom Lane Vitas Gruić, su suveniri koji komuniciraju povijesne, kulturne i geografske posebnosti grada Omiša i mjesta Poljica. Dizajnirani su za turiste, ali i sve one koji žele znati više o lokalnim posebnostima i kako komercijalni suveniri mogu biti vizualno atraktivni i "nošeni s ponosom". Najbrojniji dio 'Omiš Originals' ponude čine majice, a za svaku majicu i većinu drugih suvenira, oblikovane su i kartonske privjesnice s kratkim pričama o motivima.

Fantastičan suvenir koji predstavlja grad Omiš (фото 1)

Fantastičan suvenir koji predstavlja grad Omiš (фото 2)

Pojašnjenja na privjesnicama su edukativna i obraćaju se direktno onome tko kupuje suvenir ili ga nosi. Iako stilski unificirane i sinkronizirane s ostatkom ambalaže, svaka etiketa je posebno dizajnirana. Vizualni identitet, oblikovanje logotipa, ambalaže i vizuala za suvenire, reintepretacija je nasljeđa Omiškog kraja, a logo je pojednostavljeni suvremeni prikaz grba grada Omiša.

Fantastičan suvenir koji predstavlja grad Omiš (фото 3)

Jedan od suvenira posvećen je i soparniku - tradicionalnom poljičkom jelu koje se pripremalo u dane posta te u vrijeme poljodjelskih adova. Priprema se od dvije tanke okrugle kore tijesta sa nadjevom od usitnjene blitve. Poslužuje se na velikoj drvenoj okrugloj ploči, promjera cca 87 cm, izrezan na komade u obliku romba, namazan maslinovim uljem s češnjakom. U želji da na drugačiji način prezentiraju to tradicionalno i u Dalmaciji popularno jelo, nastaje originalna majica Soparnik. Vizual na majici je stilizirana grafika soparnika, igra modnih rombova i natpisa "soparnik fi 87″. 

Fantastičan suvenir koji predstavlja grad Omiš (фото 4)

Ako poželite suvenire malo više istražiti ili pak nabaviti koji zanimljiv komad iz ove originalne kolecije, to možete učiniti ovdje. Posebnu priču o Omišu možete nositi na sebi i sa stilom prezentirati kvalitete i ljepote naše zemlje.

Fantastičan suvenir koji predstavlja grad Omiš (фото 5)

Fantastičan suvenir koji predstavlja grad Omiš (фото 6)

Fantastičan suvenir koji predstavlja grad Omiš (фото 7)

Fantastičan suvenir koji predstavlja grad Omiš (фото 8)

Više pogledajte na: Vizkultura.hr

Related articles

Buro 24/7 Selection

više