Search

Fantastični katalonski RCR arhitekti izlažu u Zagrebu

Fantastični katalonski RCR arhitekti izlažu u Zagrebu

Izložba projekata u Oris Kući arhitekture

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

U ponedjeljak, 9. studenog 2015. u Oris Kući arhitekture otvara se izložba projekata nagrađivanih katalonskih RCR arhitekata

RCR arhitekti (Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta) projektantski su kolektiv osnovan 1987., iz čijeg ureda rodnom Olotu, gradiću nadomak Barcelona, izlaze projekti koji su dostigli kultni status u krugovima arhitekata, ali i korisnika njihovih prostora. Od suptilnog kupališnog paviljona u rodnom Olotu, preko fascinantnog restorana Les Cols, koji svojom atmosferom privlači brojne zaljubljenike u arhitekturu, pa do najnovijeg Muzeja Soulages u Francuskoj, njihovi projekti očaravaju svojim spojem bajkovitih koncepata i suvremenih materijala.

Fantastični katalonski RCR arhitekti izlažu u Zagrebu (фото 1)
Dobitnici su Državne nagrade za arhitekturu u Kataloniji 2005. godine, od 2008. godine su Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres of the République Française, počasni članovi Američkog instituta arhitekture (AIA) od 2010. godine, a nedavno su dobili međunarodnu nagradu Belgijska nagrada za građenje 2011. Od 1989. godine su savjetnici za arhitekturu u nacionalnom parku u vulkanskoj zoni La Garrotxa, a tijekom svojih karijera su podučavali urbanizam (1989. - 2001, Vilalta) i studijske projekte (1992. - 2004., Pigem). Pobijedili su na brojnim međunarodnim natječajima (u posljednje vrijeme to su: Waalsekrook Mediatec u Belgiji, Muzej Soulages u Francuskoj, krematorij Hofheide u Belgiji i zaljev The Edge Business Bay u Dubaiju). Dobitnici su različitih priznanja za svoj rad (najvažnije je da su dva puta bili finalisti za nagradu Mies Van der Rohe Europske unije). Nekoliko njihovih radova izlagano je u galerijama kao što je TOTO Galerija MA (izložba Global Ends). Osim toga, njihovi su radovi objavljivani u značajnim časopisima o arhitekturi, kao što je AV, broj 137 ili El Croquis, broj 138. (V), RCR Arquitectes 2003-2007 Los atributos de la naturaleza, RCR by 3C Design, Korea.

Fantastični katalonski RCR arhitekti izlažu u Zagrebu (фото 2)

Fantastični katalonski RCR arhitekti izlažu u Zagrebu (фото 3)
Na izložbi, koja će u Oris Kući arhitekture biti održana od 9. studenog do 22. studenog, predstavit će svoje projekte preko atmosferičnih fotografija, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Fantastični katalonski RCR arhitekti izlažu u Zagrebu (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više