Search

Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu

Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu

Kuća GRN


Image: Bosnić+Dorotić

Prilično nezahvalna čestica za arhitekte iz studija NFO bila je veliki izazov, a rezultat je sjajan! Pogledajte kako izgleda moderna obiteljska kuća na Jarunu...

Redovito pratimo rad Arhitektonskog ureda NFO, a ovaj put predstavljamo vam njihov projekt obiteljske kuće imena GRN. Riječ je o uistinu fenomenalnom objektu koji se smjestio u gusto izgrađenom dijelu Jaruna u ambijentu obiteljskih kuća koje čine gustu strukturu kaotičnog urbanizma. Naime, kako nam otkrivaju arhitekti, na vrlo uskoj čestici zadatak je bio sagraditi obiteljsku kuću za peteročlanu obitelj.

Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu (фото 1)
Kompaktni volumen nastao je kao rezultat programa, financijskih mogućnosti i urbanističkih uvjeta. Centralna prostorija, točnije dnevni boravak tako je smješten na najvišu etažu kako bi se izdigao iznad kaotičnog okruženja i "uhvatio" pogled s terasama na obje strane kuće koje se mogu koristiti neovisno o dobu dana. U nižim etažama nalaze se pak spavaonice i prateće prostorije, dok se u dvorištu nalazi prostor i za vanjski boravak.

Ono što definitivno dolazi do izražaja svakako je fasadna opeka koja čini vanjštinu kuće, a koja sjajno surađuje s tamnim detaljima. Slično možemo pronaći i u interijeru u kojem su pojedini zidovi isto tako presvučeni spomenutom opekom, a u njemu prevladava industrijski stil koji su nekako u posljednje vrijeme svi rado prigrlili. Ovaj zaista odlično realiziran projekt razgledajte u nastavku...

Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu (фото 2)Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu (фото 3)
Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu (фото 4)

Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu (фото 5)Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu (фото 6)Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu (фото 7)Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu (фото 8)Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu (фото 9)Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu (фото 10)Fenomenalan projekt obiteljske kuće na zagrebačkom Jarunu (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više