Search

Fora stolac čiji izgled možete mijenjati kad poželite

Fora stolac čiji izgled možete mijenjati kad poželite

S potpisom južnokorejske grafičke dizajnerice Sohyun Yun


Image: Designboom

Ovu je stolicu južnokorejska grafička i dizajnerica interijera zamislila kao interaktivan projekt u kojem će njezin budući vlasnik preuzeti aktivnu ulogu u mijenjanju dizajna stolice i personalizirati je prema raspoloženju

Dizajnerica Sohyun Yun u svome se radu vodi motom da snaga dizajna leži u usrećivanju ljudi. Svojom "slojevitom" stolicom željela je stvoriti proizvod koji će pomiriti potrebu za mijenjanjem stvari, individualnošću i održivošću. Svaki je "sloj" stolice, kao i njezin kostur izrađen od prozirnog pleksiglasa, a sjedište i naslon imaju utore u koje vlasnik stolice može ubaciti različite slojeve od pleksiglasa s raznobojnim motivima, fotografijama i slično, ali i elemente od drva, stakla ili bilo kojeg materijala koji bi vam mogao pasti na um. 

Fora stolac čiji izgled možete mijenjati kad poželite (фото 1)

Fora stolac čiji izgled možete mijenjati kad poželite (фото 2)

Idejni koncept ove stolice, prema zamisli dizajnerice, trebao bi odražavati konzumerističku prirodu modernog društva, slijepo praćenje trendova i kupovanje predmeta koji će zadovoljiti potrebe i ukus korisnika, a kad se pojavi neki novi primjerak koji će više zadovoljiti estetske i praktične kriterije korisnika, moderni čovjek ima potrebu riješiti se "starog" primjerka. Stoga, bolje je kupiti stolicu čiji izgled neprestano možete mijenjati, ovisno o željama i raspoloženju, zar ne?

Fora stolac čiji izgled možete mijenjati kad poželite (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više