Search

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se

Tekst: BURO.


Svi ste ih vidjeli, to su bajkoviti kadrovi koji (baš) često promiču kada lijeno skrolate Instagramom. Istina, ove sezone smo ih viđali mnogo manje, nasuprot anonimnim stijenama i skromnim ručnicima, ali kako se stvari vremenom budu vraćale u normalu sigurni smo da će ovih pet fantastičnih hotela uskoro ponovo stići u overbooked fazu. Radi se o luksuznim konceptima koji već desetljećima privlače bogate i slavne i to ne bez razloga. Ovi hoteli su toliko elegantni, profinjeni i nalaze se na toliko divnim lokacijama da smo lagano već počeli da odvajamo u fond za ljetovanje u stilu editorijala sa stranica modnih magazina. Jer znate što – zaslužili smo!

Amangiri

Utah, SAD

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 1)

Ovaj hotel predstavlja samu esenciju luksuza, to je mjesto gdje se i filmske zvijezde rado prijavljuju kada im je svega preko glave. Imanje oko hotela se prostire na preko 200 hektara i okolina je divlja i nepristupačna, a hotel je dizajniran s privatnošću kao glavnim lajtmotivom. Ove sezone su dodali i izdvojen dio u pustinji: Camp Sarika je super luksuzni glamping koncept za sve one kojima je potreban retreat (uz direktan pogled na zvjezdano nebo). Iako je privatnost ovdje ključna riječ, lokacija i arhitektura su toliko spektakularni da je jako teško odoljeti porivu da ne objavite 827.823 slika s ovog mjesta. I rijetko tko to uspijeva, zgodne blogerice su stalni posjetioci jer na ovom mjestu svaki outfit djeluje milijun puta bolje.

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 2)
Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 3)
Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 4)

Kadar zbog kojeg se isplati putovati: betonski zidovi koji okružuju apartmane sve sa gorećim svijećama u suton, dok se u daljini vidi divlja pustinja.


Casa Pueblo Boca Paila

Tulum, Meksiko

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 5)

Tulum je jedna od onih destinacija gdje se predivni dizajn hoteli otvaraju svaki dan. Jedan od novijih hotela koji se nametnuo kao obvezan Insta izbor (uz mjesta kao što su Casa Malca i Hotel Esencia) je Casa Pueblo Boca Paila. Hotel ima tri kata i nalazi se tik do mora, a ima samo 14 soba i restoran. Sve je uređeno u kolonijalnom karipskom stilu, pa tako interijer možemo opisati kao retro, što je malo drugačije od hotela u susjedstvu koji su redom uređeni u boho stilu.

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 6)
Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 7)
Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 8)

Kadar zbog kojeg se isplati putovati: bazen je obložen kvadratnim pločicama u kombinaciji terakote i krem boje, dok su okolne ležaljake presvučene prugastom tkaninom, a sve to uz suncobrane s resama i raskošne palme.


Hotel Du Cap-Eden-Roc

Azurna obala, Francuska

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 9)

Ovo je mjesto od kojeg svima zastaje dah! Hotel Du Cap-Eden-Roc, najpoznatiji hotel na francuskoj rivijeri ove godine je obilježio 150. godišnjicu. To u praksi znači da je ovaj hotel već 150 godina na must visit listi svih viđenijih ljudi od John F Kennedyja, preko Marlene Dietrich, Orsona Wellesa do vojvotkinje od Windsora. Još u tridesetim godinama XX stoljeća hotel je postao besmrtan zahvaljujući Scott Fitzgeraldu i njegovom romanu „Nježna je noć“. A dan danas se po portalima i društvenim mrežama dijeli fotografija koju je Slim Aarons snimio na hotelskom bazenu 1976. godine.

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 10)
Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 11)
Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 12)

Kadar zbog kojeg se isplati putovati: Na litici je postavljena šipka na kojoj se nalaze konopi na koje se možete popeti iz vode i napraviti genijalnu fotku koja pravim znalcima otkriva gdje ste.


Il Pellicano

Porto Ercole, Italija

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 13)

Nekada privatna vila bogate američke nasljednice, Il Pellicano je tijekom šezdesetih pretvoren u hotel. Fotograf Slim Aarons se ovdje vraćao iz godine u godinu i zahvaljujući njegovim fotografijama kul ekipe koja uživa na stijenama kraj hotela, ovaj hotel je postao najpoželjenija destinacija i davno prije Instagrama.

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 14)
Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 15)
Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 16)

Kadar zbog kojeg se isplati putovati: Vi na ležaljci na stijenama, sa žuto-bijelim ručnikom koji je već postao kultan, dok u pozadini blista more? Lajk!


Le Sirenuse

Positano, Italija

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 17)

Nekada vikendica za odmor na Amalfi obali, a danas prelijep hotel s božanstvenim pogledom na Positano. S radom je počeo 1951. godine i među prvim gostima je bio John Steinbeck koji ga je opisao kao „prvoklasni hotel koji je besprijekoran i jako cool, s vinovom lozom koja se nadvija nad restoranom“. Tako je bilo na samom početku, a tako je i sada! Svaka od soba ima malu terasu koja gleda na more ka otocima. Ako volite pravi talijanski šik, i njihov originalni La Dolce Vita koncept, ovo je mjesto za vas.

Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 18)
Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 19)
Fotografije ovih hotela su preplavile Instagram. Otkrivamo vam gdje to svi odlaze i fotografiraju se (фото 20)

Kadar zbog kojeg se isplati putovati: Za najromatičniju fotku ikada najbolju haljinu uparite s hotelskim restoranom dok je na programu zalazak sunca.


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više