Search

Garaža pretvorena u životni prostor sa stilom

Garaža pretvorena u životni prostor sa stilom

Različitosti stilova koji čine savršenu cjelinu


Image: Kat Alves

Garaže su najdraže bukse u kojima glazbenici provode puno vremena, a ovo je jedna potpuno moderna garaža pretvorena u životni prostor

U staroj zgradi u San Franciscu nalazi se jedna potpuno drugačija garaža. Pretvorena u životni prostor odiše industrijskim stilom u kombinaciji s retro detaljima iz 60-ih godina prošloga stoljeća. Arhitekt Eric Severns poigrao se stilovima i kombinacijom materijala te u ovaj prostor otvorenog plana unio dašak tople kućne atmosfere koju prati poseban stil uređenja prostora. Kako je u pitanju stara trošna zgrada bilo je potrebno izvesti nekoliko radova kako bi se osigurao život u ovom stanu. Restauracija je zahvatila veći dio prostora, ali kako je vlasnik stana želio ostaviti tragove prošlosti u svom novom stanu, zidovi su ostali rasterećeni od bilo kakvih detalja. Željezna konstrukcija koja drži zidove prostora poslužila je kao savršen detalj industrijskog stila te osvojila prostor.

Garaža pretvorena u životni prostor sa stilom (фото 1)

Upravo ta dominacija metala i željeza bila je inspiracija arhitektu koji ju je želio omekšati toplinom hrastova drva koje se nalazi u svim većim komadima namještaja. Komunikacija materijala rezultirala je savršenim skladom te običnu garažu pretvorila u moderni stan ispunjen toplinom doma. Detalji poput stola i stolica retro stila susreću se s metalnim i srebrnim detaljima moderne tehnologije poput pametnih lampi na kojima vlasnik može puniti mobitel. Stari tepih iz 50-ih godina cvjetnoga uveza, a kojim dominira crvena i bordo boja nalazi se ispred kuhinje. Time je boravak odvojen od moderne kuhinje izrađene od hrastova drva koja u kombinaciji s matiranim čelikom djeluje kao zasebna prostorija bez obzira na to što ju ne odvajaju zidovi od ostatka prostora. Bitno je naglasiti da se cijelim stanom protežu željezne konstrukcije greda koje posebice zanimljivo djeluju kao strop.

Garaža pretvorena u životni prostor sa stilom (фото 2)

Kupaonice u prostoru uređene su potpuno minimalistički, ali arhitekt nije odustao od drva koje služi kao most koji spaja nekoliko stilova u jedan savršeni miks uređenja prostora. Staklene matirane stijene koje skupljaju svjetlost koja ulazi kroz prozore prostor čini većim i toplijim. Drveni ormarić kontrast je naspram bijele kade i staklenih stijena, ali se upravo zato savršeno uklapa i zbog mramornog poda koji u sebi ima podno grijanje kako bi se uštedjela energija. Zanimljivo je ovo spajanje na prvi pogled nespojivih materijala, a stan može poslužiti svakome tko želi svojoj garaži dodati malo stila ili je pak pretvoriti u moderni stan.

Garaža pretvorena u životni prostor sa stilom (фото 3)Garaža pretvorena u životni prostor sa stilom (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više