Search

Gdje žive stajliš djevojke: Ana Bacinger

Gdje žive stajliš djevojke: Ana Bacinger

Zavirili smo u stan naše blogerice

Tekst: Ana Pavić


Image: Ana Bacinger

O stilu Ane Bacinger smo pisali često. Ova mlada dama jedna je od prvih hrvatskih blogerica i ujedno jedna od rijetkih koja je od blogginga uspjela napraviti biznis kakav se uopće može razviti u hrvatskim okvirima. Naime, Ana je u suradnji s mladim dizajnerom Tomislavom Macanom lansirala dvije kolekcije ruksaka "Little Fashion Paradise" koji su brzo našli put do kupaca u cijeloj Hrvatskoj. Ana danas radi s brojnim poznatim modnim brendovima i možemo reći da nam je njezin Instagram profil jedan od najdražih u Hrvatskoj i jedan od rijetkih na kojem se sve te suradnje prikazuju originalno, smisleno i dozirano. Iz svih navedenih razloga Ana nam se nametnula kao idealan odabir za prvu gošću ove stilističke-lifestyle priče u kojoj zavirujemo u stanove naših omiljenih stajliš djevojaka.

ana bacinger

Ana živi u Varaždinu s dečkom u kući koju su adaptirali s puno ljubavi i pažnje, i kako ćete vidjeti u nastavku na fotografijama, radi se o jednom šarmantnom životnom prostoru koji u potpunosti održava eklektičan stil njegovih stanara: "dečko i ja adaptirali smo kuću staru više od šezdeset godina u Varaždinu. Kod preseljenja i odluke o kući poklopilo se više faktora - ja sam se poželjela maknuti iz Zagreba i više fokusirati na svoj blog, kuća je taman u to vrijeme bila na prodaju, a i mi smo konačno odlučili da se uselimo zajedno. Evo kroz mjesec dana će biti pune četiri godine od službenog useljenja. Trebalo nam je pola godine da je sredimo kako smo zamislili i većinu toga smo radili sami. U kući nas je dočekalo nekoliko prekrasnih komada namještaja koje sam odlučila restaurirati, pa tako uz ručno rađeni metalni krevet spavaćom dominiraju stari ormari u bijeloj i plavoj boji, a u kuhinji stari kredenc koji sam pobojala u crno. Ostavili smo stare drvene podove i samo ih osvježili bijelom bojom, a stolariju smo radili u crnoj boji kako bi postigli dobar kontrast. Sjećam se dobro selidbe jer smo i jedan i drugi dovukli hrpu sitnica, pa je kuća već nakon tjedan dana izgledala kao da u njoj živimo već godinama."

ana bacinger

Ani najdraži dio u stanu je dnevni boravak sa zelenim baršunastim trosjedom iznad kojeg visi hrpa plakata i police s uspomenama. Svi plakati su radovi naših ilustratora i uz svak ih veže neka priča. Tu se nalazi i jedna velika led lampa koju je Ana poklonila svom dečku za rođendan. Za uređenje nisu koristili niti jedan razvikani brend već je većina komada u stanu nađena na buvljacima, kupljena u IKEA-i ili su rađeni po mjeri. Jedini dio stana koji je po vlastitom priznanju muči jest blagovaona u kojoj stalno nešto mijenja: "Prilagodili smo se kući i smisleno tražili ono što nam je nedostajalo. Krevet smo dobili na poklon od prijatelja i jedan je od najljepših komada u kući. Kuhinju smo radili po mjeri, a kauč smo recimo tražili pune tri godine. Svima je bilo nezamislivo da imamo bijele palete i madrac obučen u Ikea tkaninu umjesto kauča, no jednostavno nismo mogli pronaći onaj idealan. Ovaj zeleni koji sad već skače iz paštete na Instagramu pronašli smo sasvim slučajno i odmah smo znali da je to to. Prvim dijelom kuće dominiraju crno-bijele pločice i u cijeloj kući se zapravo prožimaju te dvije boje, uz namještaj i detalje u svim živim bojama. Zapravo ništa ne ide s ničim, a opet se nekako genijalno posložilo da funkcionira."

ana bacinger

ana bacinger

ana bacinger

ana bacinger

ana bacinger

ana bacinger

ana bacinger

ana bacinger

ana bacinger

ana bacinger

ana bacinger

ana bacinger

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više