Search

Gdje žive stajliš djevojke: Rita Rumora

Gdje žive stajliš djevojke: Rita Rumora

Rita nas je provela kroz prekrasan zagrebački stan

Tekst: Ana Pavić


Image: Denis Butorac

Rita mi je u više navrata napomenula da se uskoro seli u jedan divan stan koji je baš po njenoj mjeri. Nije tajna da puno radimo zajedno i da je Rita česta gošća na BURO. portalu te je moje sljedeće pitanje bilo logično, a glasilo je: "kada možemo doći posnimiti stan?" Nije još imala namještaj, niti sam iskreno bila u prostoru kada sam je tražila snimanje, ali šanse da taj stan neće biti jednako elegantan kao njegova vlasnica su bile minimalne. Rita je klasičarka s pomakom, takav stil nosi, tako se drži od glave do pete. Da je mogu opisati jednom riječju rekla bih da je dama. Pritom ne mislim na djevojke u 20ima koje već imaju tu ozbiljnost i gard žene u 40ima, nego na kompletnu auru koja je okružuje i prvi dojam koji steknete kada je vidite na cesti u nekoj elegantnoj odjevnoj kombinaciji koja je posložena baš kako treba.

Rita rumora

Rita rumora

Na jednom snimanju koje je održano kod Rite, napokon sam dobila priliku da uđem u taj famozani stan koji vam predstavljamo danas. Sjedile smo na podu i uz finu kavu koju nam je skuhala objašnjavala mi je gdje će točno koji komad namještaja stajati. Stan je sam po sebi toliko lijep, prozračan, i prostoran da mu veće intervencije nisu trebale: "O selidbi sam počela razmišljati kada je nekako prirodno došlo vrijeme za nekakvom samostalnošću, a potrebom za nekim prostorom koji mi može biti ured za MagMe. Kako je opcija da mi je to dvoje razdvojeno, u smislu duplih troškova rente i režija, bila financijski preopterećujuća odlučila sam se za prostor koji može funkcionirati kao jedno i drugo. Kad sam tražila prostore znala sam točno sto tražim - visoke stropove, "stare" stanove, da je nenamješten i da je najam jer ne bih mogla kupiti stan bez da sam prvo neko vrijeme provela u njemu." - kazala je Rita i nadodala da je ovaj stan bio ljubav na prvi pogled.

Rita Rumora

"Kada sam ušla u ovaj stan, priznajem, pala sam na najpovršnije; lijepe pločice, štokove i jakooo puno dnevnog svjetla. Onda je došla moja mama koja je puno razumnija i odgovornija i objasnila mi da to nisu stvari koje gledaš, već koliko će me koštati grijanje s obzirom na visinu stropova i priznajem javno za sve je bila u pravu. Ali učiš dok si mlad, a pogotovo kada si mlad i stigne ti račun."

Rita rumora


Najviše vremena provodi u lođi koja je okupana dnevnim svjetlom i gdje, kako kaže, ima neki mir. A koliko joj životni prostor odražava stil odijevanja? "Apsolutno, stan i ormar su mi isti - jako puno uzoraka, boja...minimalizam je nepoznat pojam. Stan još uvijek uređujem jer volim sve kupiti promišljeno, vidjeti sve opcije koje postoje i sređivati ga malo po malo. Ne volim stanove koji izgledaju kao da su ispali iz, kako ja kažem, Ikeinog kataloga. Svemu volim dati neki svoj štih - pa komodu koju kupim u Ikei promijenim s potpuno različitim ručkicama koje svaku zasebno kupim i napravim da funkcioniraju u cjelini. Kako i u oblačenju, tako i u interijeru, ne volim kada nema osobnosti - ma koliko god lijepo, trendovski i high-end bilo. " - kaže.

Rita Rumora

Namještaj kupuje i traži online po Europi iako kaže da taj sistem potrage ne bi preporučila nikome jer je muku mučila s dostavom u Hrvatsku: "Dosta toga sam kupila na westwingu.de jer imaju super komade, a kod nas mi super stvari ima u Mashroomu u Medvedgradskoj, Themelia i naravno Prostoria. Sljedeće na listi želja mi je Gubi fotelja iz Themelije koja je u skroz šarenom uzorku, ali je cijena paprena pa ću se morati strpiti malo. Jako dugo sam birala kaučeve - 2 mjeseca sam razmišljala koje, i onda sam jedan dan odlučila da moram danas odabrati i tako ih kupila. Jako dugo sam tražila mramorni i radni stol i nigdje nisam našla ono sto sam tražila pa sam se odlučila raditi ih po mjeri kod stolara." U nastavku pogledajte kako je Rita osmislila svoj životni prostor.

Rita Rumora

Rita rumora

Rita Rumora

Rita Rumora

Rita Rumora

Rita Rumora

Rita rumora

Rita rumotra

 

Rita rumora

Rita Rumora

Rita Rumora

Rita rumora 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više