Search

Gdje rade arhitekti

Gdje rade arhitekti

Zorislav Petrić i Vesna Milutin

A.P.


Image: John Pavlish

U našoj novoj rubrici ulazimo u arhitektonske urede diljem Hrvatske i regije

Često se pitamo gdje i kako rade oni koji kreiraju urbanu sliku Hrvatske. S tim pitanjem zaputili smo se na prvu adresu u ured koji dijele dva poznata imena hrvatske arhitekture Vesna Milutin i Zorislav Petrić. Kako ih veže dugogodišnje prijateljstvo, spojili su ugodno s korisnim te ostvarili harmoniju coworkinga u kojoj kao kreativci beskrajno uživaju: "Genijalna prednost coworkinga je to spajanje i odvajanje koje se događa svakih nekoliko godina kako bi se kreiralo nešto novo. Mi smo ipak kreativci i prirodno je da se slažemo s kreativnim ljudima prema potrebama projekta", kazao je Zorislav Petrić.

arhi

Slično mišljenje dijeli i Vesna Milutin kojoj ova fluidnost posla odgovara: "Današnji način rada nije statičan, kako idemo za zanimljivim projektima i pritom se pridružujemo timovima ili ih sami formiramo. Tako i nas dvoje od prvog velikog samostalnog projekta uređenja glavnog samoborskog trga (1999.) svakih par godina napravimo i neki zajednički projekt (sportska dvorana u Rovinju, uređenje područja Milerov breg u Zagrebu, uređenje Trga Pul vele crikve u Rijeci), a danas i dijelimo radni prostor", otkrila nam je.

ured

Njihov studio nastao je prenamjenom privatnog stana koji je funkcionalno preuređen kako bi se dobio adekvatan radni prostor ispunjen svjetlom. Samo uređenje opisali su kao miks dizajnerskih klasika (Tolomeo, Panton, Eames), nešto IKEA komada i namještaja po mjeri. Mjesto za opuštanje je čajna kuhinja koja im služi za bijeg od užurbanog dana, ali i prostor koji opisuju kao ponekad jedino tiho mjesto u uredu za kratki sastanak ili pisanje teksta. Centralno mjesto na kuhinjskom zidu zauzima crno-bijela fotografija Ivane Vučić na kojoj je prikazan kuhinjski prozor iz vremena dok je studio bio privatan stan.

ured

ured

arhi

ured

ured

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više