Search

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom

LeBand Ceramics

Tina Kovačiček

Image: Sanjin Kaštelan

Odličan novi brend originalnih keramičkih rukotvorina potpisuje multitalenirani Petar Banda. Zbog njegove mašte definitivno ćete promijeniti svoju percepciju keramike kao materijala!

Serija keramičkog posuđa i teglica za cvijeće LeBand Ceramics zasigurno je drugačiji komad koji možete darovati unutrašnjem uređenju svog životnog prostora. Osim što ispunjava svoje funkcije posuđa i "držača" cvijeća ili što već odlučite staviti u njih, ove posude poprimaju ulogu malog umjetničkog djela, odnosno simpatične skulpture. Originalne i maštovite proizašle su iz ideje i spretnih ruku Petra Bande.

"Keramiku sam krenuo izrađivati jer sam htio imati neke svoje unikatne komade u kući. Volim kuhati, a i to je jedan od razloga. Htio sam svoju hranu posluživati u nečemu što jednostavno nisam nalazio u našim dućanima."

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 1)

Prvo su nastala dva tanjura, odnosno zdjele za istarske maneštre koje Petar obožava. Tanjuri su doživjeli instant uspjeh kod prijatelja te je bilo jasno da proizvodnja treba početi. Iako, u početku samo za prijatelje. A nakon nekog vremena, i malo vježbe na kolu, stvari su krenule same od sebe.

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 2)

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 3)

"U početku sam izrađivao keramiku za sebe i prijatelje, ali je ubrzo izrada bila i za prijatelje prijatelja, a naposljetku je postala i nešto što sam htio podijeliti s 'ostatkom svijeta'." I vrijedilo je, jer zbog njegovih zdjelica promijenit ćete mišljenje o keramici. 

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 4)

"Generalni problem na koji često nailazim i danas je predrasuda koja postoji oko keramike. Ideja da to rade bake koje se nemaju čime baviti i da time ispunjavaju dosadu u životu. Znam da može zvučati čudno, ali keramika je sastavni dio ljudskog života. Od trenutka kada otvorimo oči ujutro i pijemo kavu iz nje, do trenutka kada peremo zube iznad keramičkog lavandina/umivaonika i krećemo na počinak. Ja vam ne mogu ni opisati koji je osjećaj koji imam kada sjednem za kolo, ili ruke zamažem glinom. Nevjerojatno! U ovom gradu, to je moj doticaj s prirodom, moj mir i moja inspiracija koju pronalazim uvijek iznova, iz dana u dan." ispričao nam je Petar o svojoj inspiraciji. 

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 5)

Za sada u radionici LeBand Ceramics nastaju multifunkcionalne posude u kojima možete držati cvijeće ili što već odlučite, u simpatičnim oblicima lisice i patke. A uskoro će se ponuda proširiti serijom ovih posudica iz kojih će se moći konzumirati hrana, zatim slijedi i božićna kolekcija vijenaca s keramičkim elementima te serija posuđa i šalica. Ukoliko ste nakon čitanja ovog teksta poželjeli svoj primjerak LeBand Ceramics, kao što smo mi kad smo ih prvi put vidjeli, više informacija potražite ovdje

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 6)

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 7)

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 8)

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 9)

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 10)

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 11)

Genijalni maštoviti keramički komadi s hrvatskim potpisom (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više